ჩვენ ვიცით კერძის რეცეპტი, რომელზეც მსოფლიოში ვერცერთი კაცი უარს ვერ ამბობს. ცხარე ბულიონი ყველაზე ჯიუტი მამაკაცის გულსაც კი მოიგებს. კულინარიული სიყვარულის შელოცვას “ჩუჭვარა” ეწოდება. დღეს კი უზბეკურ ორიგინალ რეცეპტს გაგიზიარებთ.
“ჩუჭვარა”
ინგრედიენტები
1 კგ ფქვილი
450 მლ წყალი ცომისთვის და 500-1000 მლ ბულიონი
40 მლ მცენარეული ზეთი
1 კგ საქონლის ხორცი ან ცხვარი
3-5 კბილი ნიორი
წიწაკა
ქინძი
ხახვი
300 გრ ცხიმი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
1-2 ჩ.კ. ტომატის პასტა
მომზადება
გავაკეთოთ ფარში. გავატაროთ ხორცსაკეპში ხორცი, ხახვი, დავამატოთ ცხიმი,მარილი, წიწაკა და ყველაფერი ავურიოთ.
მოზილეთ ცომი ფქვილის, წყლისა და დაახლოებით 20 გრ მარილის შერწყმით.
ტაფაში გადაიტანეთ ცოტაოდენი ხორცი, დაჭრილი ხახვი და ტომატის პასტა. დაამატეთ მარილი, პილპილი და სანელებლები. მაგალითად, საყვარელი მწვანილი, წიწაკა, დაჭრილი კოჭა. შუშეთ დაახლოებით 5 წუთი და დაამატეთ დაჭრილი ბულგარული წიწაკა. 3 წუთის შემდეგ დაასხით ცივი წყალი და დაუმატეთ უხეშად დაჭრილი ქინძი. ადუღების შემდეგ დაახურეთ თავსახური და მოხარშეთ 30 წუთის განმავლობაში.
მოამზადეთ პატარა ზომის პელმენები.
დაამატეთ პელმენი ბულიონს და მოხარშეთ დაახლოებით 7 წუთი საშუალო ცეცხლზე.
მიირთვით დაჭრილ ქინძსა და ნიორთან ერთად მოხარშული სოუსით.