მე მიყვარს თევზი ნებისმიერი ფორმით, მაგრამ მე დავიღალე მოძველებული რეცეპტებით. ექვსი თვის წინ მეგობარმა წამიყვანა აღმოსავლურ რესტორანში, სადაც გავსინჯე ეს საოცარი კერძი. კარგია, რომ შეფ-მზარეული მეგობარი აღმოჩნდა და გვასწავლა, თუ როგორ მზადდება თევზი და ტოფუ. ახლა სახლში ვამზადებ!
რა თქმა უნდა, ამ კერძის საიდუმლო იმალება უჩვეულო მომზადების ტექნოლოგიასა და ცხარე სოუსში. ცხარე წიწაკის ნაზავი კი წარმოუდგენელ პიკანტურობას მატებს. ასეთი თევზი ნამდვილად არ გიცდიათ ჯერ! მე გიზიარებთ თევზის მომზადების არაჩვეულებრივ რეცეპტს. სხვათა შორის, სცადეთ წყლის ნაცვლად დაამატოთ ლუდი. ეს კერძის არომატს უფრო გაამდიდრებს.
ინგრედიენტები
თევზი 1 ც
კოჭა 100 გრ
მწვანე ხახვი 100 გრ
მწვანე წიწაკა 30 გრ
წითელი წიწაკა 40 გრ
ყველი ტოფუ 250 გრ
კვერცხი 1 ცალი
სიმინდის სახამებელი 1 ს.კ.
ნიორი 3 კბილი
ტომატის სოუსი 3 ს.კ.
სოიოს სოუსი 2 ს.კ.
მარილი გემოვნებით
მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
ქინძი გემოვნებით
მომზადება
გაასუფთავეთ თევზი და დაჭერით პორციებად. დაამატეთ მარილი და კოჭა, აურიეთ და გააჩერეთ 10 წუთი.
მსუბუქად ათქვიფეთ კვერცხი. თევზიდან ჯანჯაფილის ნაჭრები ამოიღეთ, მოასხით კვერცხი და დაამატეთ სიმინდის სახამებელი. აურიეთ კარგად.
ტოფუ დავჭრათ საშუალო ზომის კვადრატებად. გააცხელეთ ტაფაში მცენარეული ზეთი, შეწვით ტოფუ საშუალო ცეცხლზე ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. ნაჭრები თეფშზე გადაიტანეთ.
ზეთიან ტაფაში მოათავსეთ თევზი და შეწვით.
დაჭერით მწვანე ხახვის თეთრი ნაწილი, დარჩენილი კოჭა და ნიორი. შეურიეთ ინგრედიენტები და შეწვით ზეთში. დაუმატეთ თევზი და ტოფუ.
შეურიეთ ტომატისა და სოიოს სოუსი, დაასხით დანარჩენი ინგრედიენტები, დაამატეთ ცოტა წყალი და გააჩერეთ 10 წუთის განმავლობაში.
დაჭერით მწვანე და წითელი წიწაკა, მოაყარეთ კერძს და გააჩერეთ კიდევ 2 წუთი.
რეცეპტშივე იგრძნობა აღმოსავლური გემო. თუ თქვენთვის ცხარეა, შეგიძლიათ ნაკლები წიწაკა გამოიყენოთ და წყალი მეტი დაასხათ. ახლა თქვენ უკვე გაქვთ ახალი რეცეპტი და გაუზიარეთ მეგობრებსაც.