სალის ნაცვლად, მაგარი ყველი ან ძეხვი შეგიძლიათ მოათავსოთ. ზოგადად ფანტაზია უამრავ საშუალებას იძლევა.

by ekaterine

ამ რეცეპტის მიხედვით კარტოფილი არა მხოლოდ ძალიან გემრიელია, არამედ მისი მომზადებაც უფრო ადვილია.

კარტოფილი ღუმელში

ინგრედიენტები

250 გრ სალა

6-7 კარტოფილი

4-5 კბილი ნიორი

დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით

სანელებლები გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი

მარილი გემოვნებით

კამა

მომზადება

პირველი, თქვენ უნდა გაფცქვნათ, გარეცხოთ და დაჭრათ კარტოფილი. ჩვენ ვაკეთებთ ჭრილებს კარტოფილში, ბოლომდე გაჭრის გარეშე.

იმისათვის, რომ სალის დაჭრა უფრო მარტივი იყოს, მოათავსეთ საყინულეში 30-40 წუთის განმავლობაში და დაჭერით თხელი ნაჭერი. შემდეგ ჩადეთ ნაჭრები თითოეულ კარტოფილის ჭრილში.

საცხობი ფორმას წაუსვით მზესუმზირის ზეთი და ზედ დააწყვეთ გამზადებული კარტოფილი. მოაყარეთ მარილი, პილპილი და თქვენი საყვარელი სანელებლები. გაატარეთ ნიორი პრესში და თანაბრად გადაანაწილეთ კარტოფილზე. ამის შემდეგ, ფორმას გადააფარეთ ფოლგა და შედგით 190 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში ერთი საათის განმავლობაში.

ერთი საათის შემდეგ მოხსენით ფოლგა და გაგზავნეთ უკან, რომ გამოცხვეს 10 წუთის განმავლობაში, ისე რომ კარტოფილი ზემოდან შეწითლდეს. შემდეგ გამოვიღოთ, მოვაყაროთ დაჭრილი კამა და მივირთვათ.

ძალიან გემრიელია, სანამ კერძი ცხელია, მოაყარეთ მას გახეხილი მაგარი ყველი. ჩვენ დარწმუნებული ვართ, რომ ეს რეცეპტი თქვენს გულს მოიგებს! სცადეთ აუცილებლად და მიირთვით გემრიელად!

Related Articles