• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ტორტი “პლომბირი” ნაყინის გემოთი.

by ekaterine ნოემბერი 5, 2020
ნოემბერი 5, 2020

დელიკატური ტორტი “პლომბირი” გამოცხობის გარეშე

ეს ნამცხვარი “პლომბირი” გამოცხობის გარეშე იდეალურია მათთვის, ვისაც არ უყვარს ცომის ხანგრძლივად მოზელა და ღელავს, როგორი ბისკვიტი გამოუვა. გაფრთხილებთ, რომ დესერტი ძალიან ნოყიერი და კალორიულია. ამიტომ, უმჯობესია მიირთვათ არა ჭამის შემდეგ, არამედ ჭამის დროს!

ამ ნამცხვრის მოსამზადებლად, ჩვენ გამოვიყენებთ სპეციალურ ნატეხებს, კლასიკური ნამცხვრების ნაცვლად. არაჟნის და დიდი რაოდენობით კარაქის გამო ზოგიერთი ადამიანი წონის გამო უარს ამბობს. ზოგჯერ თქვენ შეგიძლიათ და უნდა გაანებივროთ საკუთარი თავი.  ამ არაჩვეულებრივ ტორტს აქვს ძალიან სასიამოვნო ნაყინის არომატი.

ტორტის ინგრედიენტები

250 გრ ფქვილი
70 გრ შაქარი
150 გრ კარაქი

ინგრედიენტები კრემისთვის

500 გრ არაჟანი
2 კვერცხი
150 გრ შაქარი
8 გრ ვანილის შაქარი
2 ს.კ.  სიმინდის სახამებელი
50 გრ კარაქი

მომზადება

 

პირველ რიგში თქვენ უნდა გაყინოთ კარაქის ბრიკეტი საფუძვლიანად. ამის შემდეგ, გახეხეთ იგი მსხვილ სახეხზე და შეურიეთ გაცრილი ფქვილი. ასევე მნიშვნელოვანია მოხსნადი საცხობი ფორმის აღება, რომლის დიამეტრია 18-19 სმ. თუ უფრო დიდ ზომას აიღებთ, მაშინ ინგრედიენტების ეს რაოდენობა საკმარისი არ იქნება.

ფქვილი და კარაქი კარგად ასვრიმეთ, ახლა თქვენ უნდა მოშუშოთ ნარევი ტაფაში კარამელის ფერის მიღებამდე.

ან შეგიძლიათ ყველაფერი დაყაროთ საცხობ ფორმაზე და გამოაცხოთ ღუმელში 180 გრადუსზე. ამას დაახლოებით 20 წუთი უნდა დასჭირდეს. მთავარია არ დაწვათ, თორემ მწარე გემო ექნება. ასევე ძალიან მნიშვნელოვანია, რომ მუდმივად აურიოთ.

არაჟნის კრემი

მიუხედავად იმისა, რომ ნამცხვრების შეწვას დრო უნდა და რეგულარულად ვურევთ, შეგვიძლია ერთდროულად მოვამზადოთ კრემი.

ქვაბში შეურიეთ კვერცხი, შაქარი, ვანილის შაქარი და სიმინდის სახამებელი. შემდეგ მასა კარგად ავურიოთ.

დაუმატეთ არაჟანი და დადგით დაბალ ცეცხლზე. კრემი ჯერ გახდება თხევადი, შემდეგ კი გასქელდება. მნიშვნელოვანია, რომ ის მუდმივად აურიოთ სათქვეფით. როდესაც კრემი საკმაოდ მკვრივი გახდება, გადმოიღეთ იგი ცეცხლიდან და დაუმატეთ კარაქი. ისევ აურიეთ.

ტორტის აწყობა ძალიან მარტივია. პირველ რიგში, საცხობ ფორმის ძირში დაყარეთ ცოტა მოშუშული ნაფხვენი და გაასწორეთ იგი. შემდეგ თანაბრად გაანაწილეთ ცოტა კრემი. გაიმეორეთ ეს მანამ, სანამ ინგრედიენტები არ ამოიწურება.

 

ამის შემდეგ, თქვენ უნდა დატოვოთ ნამცხვარი მაცივარში 8 საათის განმავლობაში. გემრიელად მიირთვით!

 

0
FacebookEmail
previous post
მერწმუნეთ, ეს კერძი პირველი იქნება, რომელიც მაგიდას დატოვებს.
next post
სალის ნაცვლად, მაგარი ყველი ან ძეხვი შეგიძლიათ მოათავსოთ. ზოგადად ფანტაზია უამრავ საშუალებას იძლევა.

Related Articles

უჩვეულო სასმელი, იგივე “მილკშეიქი” ღრმა ბავშვობიდან.

აპრილი 18, 2021

ასეთი საკონდიტრო ნაწარმი სამართლიანად გახდება სააღდგომო სუფრის დედოფალი.

აპრილი 14, 2021

ისეთი სუნი დატრიალდა, მეზობლების გამასპინძლება მომიხდა. ამ წესების...

აპრილი 11, 2021

ლობიოს კერძების მოყვარული ვარ, ბევრი ვცადე! მაგრამ არასდროს...

აპრილი 7, 2021

ეს ის შემთხვევაა, როდესაც ხორცი მართლაც ზედმეტია. სამარხვო...

მარტი 26, 2021

მარტივი, მაგრამ წარმოუდგენლად გემრიელი კარტოფილის ღვეზელი ღუმელში.

მარტი 26, 2021

დარწმუნებული ვარ, ასეთი ტკბილი სიურპრიზი გააკვირვებს და გაახარებს...

მარტი 26, 2021

თვალის დახამხამებაში ქრება მაგიდიდან. კომპლიმენტები ისე მსიამოვნებს, ყოველდღე...

მარტი 23, 2021

უნიკალური გემო და ულამაზესი ვიზუალი ზღაპრულ სამყაროში მოგახვედრებთ....

მარტი 21, 2021

თუ გსურთ იცოდეთ როგორ მზადდება სამეფო შოკოლადის პური,...

მარტი 21, 2021
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 2

    ბადრიჯანმა ბევრი ზეთი რომ არ შეიწოვოს, ერთ ხრიკს ვიყენებ. გულსართზე ხომ უბრალოდ ვგიჟდები.

  • 3

    ცხიმის წვის პროცესი მე-4 დღიდან დაიწყება. დაკარგული კილოგრამები კი 3 წლის განმავლობაში აღარ დაბრუნდება. ნაცადი მეთოდია – პირადად შევამოწმე!

  • 4

    78 წლის ვარ და კიდევ დიდხანს გავაგრძელებ ცხოვრებას! რეგულარულად ვამზადებ ამ ნაყენს, რომელსაც ვსვამ სიამოვნებით!

  • 5

    ერთკვირიანი პრაქტიკა გიჩვენებთ თქვენი სხეულის სასიამოვნო ცვლილებებს! 5 ეფექტური პოზა სხეულის კორექციისათვის!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign