წითელი კომბოსტოს სალათი
ყოველწლიურად ველოდები ახალგაზრდა წითელი კომბოსტოს შემოსვლას. გემო აქვს თეთრი კომბოსტოსი, მაგრამ მისი წითელი მეწამული ფოთლები ბევრად უფრო შთამბეჭდავად გამოიყურება კერძებში. ეს კომბოსტო შეიცავს უფრო მეტ ვიტამინ C- ს და ცილებს და ის უფრო მეტხანს ინარჩუნებს თავის სასარგებლო თვისებებს. სწორედ ამიტომ მირჩევნია წითელი კომბოსტოს სალათი.
ეს მარტივი რეცეპტი შეიძლება შეიცვალოს, როგორც თქვენთვის შესაფერისი იქნება. ჩემთვის პროდუქტების ეს კომბინაცია შესანიშნავია. მაგრამ თქვენ შეგიძლიათ დაამატოთ რაიმე საკუთარი, შეცვალოთ ზეთი მაიონეზით. ნებისმიერ შემთხვევაში, კომბოსტოს სალათის გემო საოცარი იქნება.
ინგრედიენტები
წითელი კომბოსტო 0,5 ც.
დაკონსერვებული ბარდა 250 გრ
ბულგარული წიწაკა 1 ც
ნიორი 1 კბილი
ოხრახუში 1 კონა
მზესუმზირის ზეთი 3 ს.კ.
ვაშლის ძმარი 2 ს.კ.
შაქარი 1 მწიკვი
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით
მომზადება
წვრილად დაჭერით კომბოსტო, გააცალეთ თესლი წიწაკას, შემდეგ დაჭერით ზოლებად. დაჭერით ოხრახუში და ნიორი. გადაწურეთ სითხისგან ბარდა.
მოათავსეთ კომბოსტო ღრმა თასში, მოაყარეთ მარილი და შაქარი, შემდეგ კარგად აურიეთ ხელებით. ეს მას უფრო რბილსა და გემრიელს გახდის.
დაუმატეთ ბარდა, წიწაკა, ოხრახუში და ნიორი და აურიეთ.
ერთმანეთს შეურიეთ ზეთი, ძმარი და პილპილი (ან წიწაკის ნარევი). მოაყარეთ სალათს, კარგად აურიეთ და მოათავსეთ სალათის თასში.
კომბოსტოს სალათი თავისთავად ძალიან ნათელი და ლამაზია, ამიტომ მას არ სჭირდება რაიმე დეკორაცია. ფერების წარმატებული კომბინაცია მხოლოდ კერძის შესანიშნავ გემოს ჩამორჩება. მსუბუქი ბოსტნეულის სალათი გახდება სუფრის ხშირი სტუმარი.