ეს იქნება ის, რაც გჭირდებათ: კასრის პომიდვრის გემო, მკვრივი, პიკანტური, სასიამოვნოდ მჟავე!

by ekaterine

პომიდორი ზამთრისთვის: როგორ დავამარილოთ ვედროში.

ზამთარში პომიდვრის შენახვის ტრადიცია ჩვენს ოჯახში უკვე რამდენიმე თაობაა არსებობს. მახსოვს, როგორ იწყებდა სოფელში ბებია, ძირითადი პროცესის დაწყებამდე 2 კვირით ადრე, დუღილისთვის კასრების მომზადებას. გარეცხავდა მათ, ორთქლზე დამდუღრავდა, გაიჟღინთებოდა და უკვე მზად იყო. ეს ყველაფერი  შრომატევადია, მაგრამ ღირს იმისთვის, რომ მწნილებმა წარმატება მოიპოვოს!

ბინაში, თუნდაც ძლიერი სურვილის შემთხვევაში, ვერ გამოიყენებთ კასრებს. ამიტომ, სხვადასხვა პლასტმასის კონტეინერები დაგვეხმარება.

მარილწყლის პროდუქტები განკუთვნილია 5 ლიტრიანი ვედროსთვის.

ინგრედიენტები

წყალი 2,5 ლ

მარილი 170 გრ

შაქარი 25 გრ

ოხრახუში გემოვნებით

კამა ქოლგები 2-3 ცალი

ხრენის ფოთლები 2 ც

ჩილი წიწაკა 1 ც

ნიორი 5-6 კბილი

მდოგვის ფხვნილი 2 ჩ / კ

პომიდორი 2-4 კგ

მომზადება

გარეცხეთ მკვრივი, მწიფე პომიდორი, გააშრეთ. გარეცხეთ ვედრო საცხობი სოდით.

გარეცხეთ ყველა მწვანილი, გარდა ხრენის ფოთლებისა, და განათავსეთ ვედროს ფსკერზე. მოათავსეთ იქვე დაჭრილი ნიორი. ზემოდან მოაყარეთ პომიდორი, ცხარე წიწაკის ნაჭრები. დააფარეთ ზემოდან ხრენის ფოთლები.

მოამზადეთ მარილწყალი. აადუღეთ წყალი, გააციეთ. გახსენით მასში მარილი და შაქარი. ჩაასხით მარილწყალი ვედროში. მოაყარეთ ხრენის ფოთლებს მშრალი მდოგვი, მჭიდროდ დაახურეთ ვედროს სახურავი. დადგით კონტეინერი გრილ ადგილას დასამწნილებლად.

თუ პომიდორი არ გინდათ დიდი ხნით შესანახად და გინდათ დღესასწაულისთვის, გემრიელად რომ დააგემოვნოთ, ნუ მოაყრით მდოგვს, 3-5 დღის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ. ეს იქნება ის, რაც გჭირდებათ: მკვრივი, პიკანტური, სასიამოვნოდ მჟავე. Წარმატებები!

Related Articles