• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ეს იქნება ის, რაც გჭირდებათ: კასრის პომიდვრის გემო, მკვრივი, პიკანტური, სასიამოვნოდ მჟავე!

by ekaterine სექტემბერი 19, 2020
სექტემბერი 19, 2020

პომიდორი ზამთრისთვის: როგორ დავამარილოთ ვედროში.

ზამთარში პომიდვრის შენახვის ტრადიცია ჩვენს ოჯახში უკვე რამდენიმე თაობაა არსებობს. მახსოვს, როგორ იწყებდა სოფელში ბებია, ძირითადი პროცესის დაწყებამდე 2 კვირით ადრე, დუღილისთვის კასრების მომზადებას. გარეცხავდა მათ, ორთქლზე დამდუღრავდა, გაიჟღინთებოდა და უკვე მზად იყო. ეს ყველაფერი  შრომატევადია, მაგრამ ღირს იმისთვის, რომ მწნილებმა წარმატება მოიპოვოს!

ბინაში, თუნდაც ძლიერი სურვილის შემთხვევაში, ვერ გამოიყენებთ კასრებს. ამიტომ, სხვადასხვა პლასტმასის კონტეინერები დაგვეხმარება.

მარილწყლის პროდუქტები განკუთვნილია 5 ლიტრიანი ვედროსთვის.

ინგრედიენტები

წყალი 2,5 ლ

მარილი 170 გრ

შაქარი 25 გრ

ოხრახუში გემოვნებით

კამა ქოლგები 2-3 ცალი

ხრენის ფოთლები 2 ც

ჩილი წიწაკა 1 ც

ნიორი 5-6 კბილი

მდოგვის ფხვნილი 2 ჩ / კ

პომიდორი 2-4 კგ

მომზადება

გარეცხეთ მკვრივი, მწიფე პომიდორი, გააშრეთ. გარეცხეთ ვედრო საცხობი სოდით.

გარეცხეთ ყველა მწვანილი, გარდა ხრენის ფოთლებისა, და განათავსეთ ვედროს ფსკერზე. მოათავსეთ იქვე დაჭრილი ნიორი. ზემოდან მოაყარეთ პომიდორი, ცხარე წიწაკის ნაჭრები. დააფარეთ ზემოდან ხრენის ფოთლები.

მოამზადეთ მარილწყალი. აადუღეთ წყალი, გააციეთ. გახსენით მასში მარილი და შაქარი. ჩაასხით მარილწყალი ვედროში. მოაყარეთ ხრენის ფოთლებს მშრალი მდოგვი, მჭიდროდ დაახურეთ ვედროს სახურავი. დადგით კონტეინერი გრილ ადგილას დასამწნილებლად.

თუ პომიდორი არ გინდათ დიდი ხნით შესანახად და გინდათ დღესასწაულისთვის, გემრიელად რომ დააგემოვნოთ, ნუ მოაყრით მდოგვს, 3-5 დღის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ. ეს იქნება ის, რაც გჭირდებათ: მკვრივი, პიკანტური, სასიამოვნოდ მჟავე. Წარმატებები!

0
FacebookEmail
previous post
ღუმელში გამომცხვარი კატლეტი ფრანგულად. ნაცნობი კერძის ახალი ვერსია.
next post
კომბოსტოს სალათი თავისთავად ძალიან ნათელი და ლამაზია, ამიტომ მას არ სჭირდება რაიმე დეკორაცია. მსუბუქი ბოსტნეულის სალათი გახდება სუფრის ხშირი სტუმარი.

Related Articles

უჩვეულო სასმელი, იგივე “მილკშეიქი” ღრმა ბავშვობიდან.

აპრილი 18, 2021

ასეთი საკონდიტრო ნაწარმი სამართლიანად გახდება სააღდგომო სუფრის დედოფალი.

აპრილი 14, 2021

ისეთი სუნი დატრიალდა, მეზობლების გამასპინძლება მომიხდა. ამ წესების...

აპრილი 11, 2021

ლობიოს კერძების მოყვარული ვარ, ბევრი ვცადე! მაგრამ არასდროს...

აპრილი 7, 2021

ეს ის შემთხვევაა, როდესაც ხორცი მართლაც ზედმეტია. სამარხვო...

მარტი 26, 2021

მარტივი, მაგრამ წარმოუდგენლად გემრიელი კარტოფილის ღვეზელი ღუმელში.

მარტი 26, 2021

დარწმუნებული ვარ, ასეთი ტკბილი სიურპრიზი გააკვირვებს და გაახარებს...

მარტი 26, 2021

თვალის დახამხამებაში ქრება მაგიდიდან. კომპლიმენტები ისე მსიამოვნებს, ყოველდღე...

მარტი 23, 2021

უნიკალური გემო და ულამაზესი ვიზუალი ზღაპრულ სამყაროში მოგახვედრებთ....

მარტი 21, 2021

თუ გსურთ იცოდეთ როგორ მზადდება სამეფო შოკოლადის პური,...

მარტი 21, 2021
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 2

    ბადრიჯანმა ბევრი ზეთი რომ არ შეიწოვოს, ერთ ხრიკს ვიყენებ. გულსართზე ხომ უბრალოდ ვგიჟდები.

  • 3

    ცხიმის წვის პროცესი მე-4 დღიდან დაიწყება. დაკარგული კილოგრამები კი 3 წლის განმავლობაში აღარ დაბრუნდება. ნაცადი მეთოდია – პირადად შევამოწმე!

  • 4

    78 წლის ვარ და კიდევ დიდხანს გავაგრძელებ ცხოვრებას! რეგულარულად ვამზადებ ამ ნაყენს, რომელსაც ვსვამ სიამოვნებით!

  • 5

    ერთკვირიანი პრაქტიკა გიჩვენებთ თქვენი სხეულის სასიამოვნო ცვლილებებს! 5 ეფექტური პოზა სხეულის კორექციისათვის!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign