ბერძნული სტილის ღვეზელი: წითელი, ხრაშუნა და გიჟურად არომატული!

by ekaterine

ჩასასხმელი ღვეზელი კეფირით

ჩვენი დღევანდელი ვერსიაა – ნაზი ფეტა, ალუბლისფერი პომიდორი, პიკანტური ზეთისხილი, სურნელოვანი რეჰანი და წვნიანი ლორი. გრძნობთ ხმელთაშუაზღვის გავლენას? ეს არის ტიპიური, ბერძნული საკვების ნაკრები!

უბრალოდ შევურევთ ინგრედიენტებს, ჩავასხამთ საცხობ ფორმაში და ვათავსებთ ღუმელში.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 250 გრ

კვერცხი 2 ცალი

პარმეზანი 30 გრ

კეფირი 200 მლ

კარაქი 50 გრ

ყველი ფეტა 200 გრ

პომიდორი ჩერი 100 გრ

ზეთისხილი 50 გრ

რეჰანი 0,5 კოვზი

ლორი 100 გრ

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

გამაფხვიერებელი 1 ჩ.კ.

მომზადება

შეურიეთ ფქვილი, საცხობი ფხვნილი, მარილი, შავი პილპილი და გახეხილი პარმეზანი. ცალკე კონტეინერში შეურიეთ კვერცხი, კეფირი და გამდნარი კარაქი. შეუთავსეთ ორივე ნარევი, კარგად აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

დავჭრათ ფეტა და ლორი პატარა კუბიკებად, დავჭრათ ზეთისხილი და რეჰანი, პომიდორი გავჭრათ შუაზე. ცომს დაამატეთ მომზადებული ინგრედიენტები და ნაზად აურიეთ და ცომი ჩაასხით ცხიმწასმულ ტაფაში. აცხვეთ 180 გრადუსზე 40 წუთის განმავლობაში. გამოიყენეთ კბილის ჩხირი, რომ შეამოწმოთ ნამცხვრის მზადყოფნა.

ღვეზელი ასევე შეგიძლიათ მოამზადოთ შიგთავსით. დაუმატეთ მას მოხარშული ქათმის ხორცი, სოკო, მარცვლოვანი ხაჭო და უფრო მეტი მწვანილი და მიიღეთ სრულიად განსხვავებული ღვეზელი ახალი გემოთი. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles