ღუმელში გამომცხვარი კატლეტი ფრანგულად. ნაცნობი კერძის ახალი ვერსია.

by ekaterine

რეცეპტი მოიგონა ფრანგმა, რომელიც იმ დროს იმპერატორ ნიკოლოზ პირველის უახლოესი თანამშრომლის შეფ-მზარეული იყო. ათწლეულები გადიოდა, კერძი უფრო და უფრო ხშირად ჩნდებოდა სადღესასწაულო სუფრებზე და ჩვენთვის შეუმჩნევლად, ის სხადასხვა ვარიაციებით იზრდებოდა. დღეს ჩვენ გეტყვით, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ კოტლეტი ფრანგულად.

სხვათა შორის, ნიკოლოზ პირველის დროს პომიდორს უფრო ხშირად იყენებდნენ, როგორც დეკორატიულ კულტურას. ორიგინალ რეცეპტში გამოიყენება სოკო და კარტოფილი. ბევრად მოგვიანებით,  კერძს გაცილებით წვნიანი პომიდორი შეემატა და ჩვენც იგივეს გავაკეთებთ.

ინგრედიენტები

ღორის ხორცი 500 გრ

ქათმის ფილე 250 გრ

ხახვი 2.5 ც

პომიდორი 2 ც

მყარი ყველი 75 გრ

მაიონეზი 3 ს.კ.

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

მომზადება

მოამზადეთ ღორის და ქათმის ხორცის ფარში ან შეიძინეთ მაღაზიაში მზა. შეურიეთ ორივეს ერთად დაფქვილი ხახვი.

ფარშს დაუმატეთ მარილი და პილპილი. მოათავსეთ პატარ-პატარა კატლეტები ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე, შემდეგ მოასხით მაიონეზი კოვზით (ან არაჟანი) დაფქვილ ხორცს. ეს დაიცავს მას გამოშრობისგან.

დაჭერით პომიდორი და ხახვი ნაჭრებად. ჯერ მოათავსეთ ხახვის რგოლები, შემდეგ კი პომიდვრის რგოლები, გახეხეთ ყველი და მოაყარეთ ფრანგულ კოტლეტებს. გამოვაცხოთ ღუმელში 180 გრადუსზე 30 წუთის განმავლობაში.

პომიდვრის ჩანაცვლება შესაძლებელია ზეთში შემწვარი სტაფილოთი, ხოლო სანელებლებისგან დაუმატეთ პაპრიკა და ცხარე წიწაკის რამდენიმე რგოლი (მათთვის, ვისაც ხორცი უყვარს ცხარე).

 

Related Articles