კარტოფილის ბლინების გემო პირდაპირ დამოკიდებულია მასის კონსისტენციაზე. თუ კარტოფილს ხელით გახეხავთ, ნარევი არ იქნება გლუვი. დაბლენდერებული ბოსტნეული ბლინებს ძალიან ნაზს გახდის. უფრო სწრაფი, მარტივი და უკეთესია – ამაში თავად დარწმუნდებით.
ინგრედიენტები
კარტოფილი 1 კგ
ხახვი 1-2 ცალი
კვერცხი 2 ცალი
ხორბლის ფქვილი 1 ჭიქა
მზესუმზირის ზეთი 100 მლ
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით
მომზადება
გაფცქვენით ხახვი და კარტოფილი, დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
ათქვიფეეთ ბოსტნეულის პიურე და დაუმატეთ კვერცხი. აურიეთ კარგად.
დაამატე მასას ფქვილი, კარტოფილის წვნიანობის მიხედვით ფქვილის რაოდენობა სხვადასხვა იქნება.
მოაყარეთ მარილი და პილპილი. შეწვით მზესუმზირეულ ზეთში 3-4 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
ყველაზე მეტად კარტოფილის ოლადები უხდება არაჟანს, ასე რომ, მიირთვით კერძი მასთან ერთად.
იმედი გვაქვს რეცეპტი მოგეწონათ. გთხოვთ გაუზიარეთ ის თქვენს მეგობრებსაც!