ვთქვათ, რაიმე მიზეზის გამო, რძე და კეფირი არ მოგწონთ, მაგრამ სასწრაფოდ გჭირდებათ ბლინების გაკეთება. გაგიკვირდებათ, მაგრამ წყალზე მომზადებული ბლინების მრავალი რეცეპტი არსებობს. უფრო მეტიც, არ უნდა შეგეშინდეთ, რომ ისინი არ აღმოჩნდება ისეთი, როგორიც გსურთ. მათი რბილი უნივერსალური გემო და მაღალი ელასტიურობა უკლებლივ ყველას მოეწონება!
გირჩევთ დაიწყოთ ამ კერძის უმარტივესი კლასიკური ვერსიით, კერძოდ კვერცხით, ასევე დავამატეთ რამდენიმე ახალი მწვანილი, რომ რძის გარეშე ბლინები მაცდური არომატით და ლამაზი გარეგნობით მივიღოთ. აღსანიშნავია, რომ ნებისმიერი შევსება, ტკბილი ან მარილიანი, ამ ცომისთვის შესაფერისია.
ინგრედიენტები
წყალი 600 მლ
ხორბლის ფქვილი 300 გ
კვერცხი 3 ცალი
მარილი 0,5 ჩ / კ
სოდა 0,5 ჩ / კ
შაქარი 1 ს.კ.
მზესუმზირის ზეთი 1 ს.კ.
მწვანილი 3 ს.კ.
ლიმონმჟავა 0.5 ჩ.კ.
მომზადება
ათქვიფეთ კვერცხი სანამ არ გახდება გლუვი, დაამატეთ 500 მლ წყალი, მარილი, შაქარი, გამაფხვიერებელი და კვლავ ათქვიფეთ.
დაასხით დანარჩენ 100 მლ წყალს ლიმონმჟავა და დატოვეთ.
კვერცხის ნაზავში ჩაყარეთ ფქვილი და ათქვიფეთ. ცომი გამოცხობამდე დააყოვნეთ 20 წუთის განმავლობაში.
დაამატეთ ლიმონის მჟავა და დაჭრილი მწვანილი. ცომი ათქვიფეთ მიქსერით და დაიწყეთ ბლინების ცხობა: გამოაცხვეთ ორივე მხრიდან და დადეთ თეფშზე ზედიზედ, თითოეულს წაუსვით კარაქი.
ეს არის ბლინების შესანიშნავი რეცეპტი, ასევე კარგი ბაზაა სამარხვო რეცეპტისთვის. ამ შემთხვევაში, კვერცხი მთლიანად უნდა გამოირიცხოს, და ფქვილის წყალთან შეფარდება უნდა იყოს 1:2. შეარჩიეთ მწვანილი გემოვნებით, ეს შეიძლება იყოს ან კამა ოხრახუშით, ან ქინძი უფრო მკვეთრი სუნით, ან თუნდაც დაჭრილი ისპანახი. მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!