ეს ნაზი და მსუბუქი დელიკატესი თქვენს სახლში ყოველთვის მოთხოვნადი იქნება.

by ekaterine

იორკშირის პუდინგი ტრადიციული ინგლისური დესერტია, რომელსაც ხშირად მიირთმევენ შემწვარი ძროხის ან სხვა ხორცის კერძებთან. გთავაზობთ ამ ჰაეროვანი სასწაულის ტკბილ ვერსიას. ალუბლის პუდინგის მომზადება ძალიან მარტივია და ყოველთვის გამოდის.

ნაზი დესერტისთვის საჭიროა კვერცხი, რძე, ფქვილი და ცოტა ნაღები. გამაფხვიერებლისა და სოდის გარეშეც კი ცომი ძალიან ფუმფულა იქნება. შესავსებად, ნებისმიერი გაყინული ან ახალი კენკრა შესაფერისია. ალუბლის პუდინგი შესანიშნავი გადაწყვეტილებაა წლის ნებისმიერ დროს.

ალუბლის პუდინგი

ინგრედიენტები

ალუბალი 350 გ

კვერცხი 3 ცალი.

ხორბლის ფქვილი 100 გრ

რძე 150 მლ

ნაღები 50 მლ

კარაქი 1 ს.კ.

შაქრის ფხვნილი 2 ს.კ.

ვანილის ექსტრაქტი 0.5 ჩ.კ.

მომზადება

გამოაცალეთ ალუბალს კურკა. თუ გაყინულ კენკრას იყენებთ, წინასწარ გამოიღეთ საყინულედან, რომ გალღვეს.

ათქვიფეთ კვერცხები 1 ს.კ. შაქრის ფხვნილთან ერთად გათეთრებამდე. დაამატეთ ვანილის ექსტრაქტი და არ შეწყვიტოთ თქვეფა, ნელ – ნელა დაასხით რძე და ნაღები.

მიღებულ მასას დაამატეთ ფქვილი მცირე პორციებად. ყოველ ჯერზე, კარგად ათქვიფეთ ბლენდერში, ისე, რომ არ დარჩეს კოშტები.

წაუსვით ფორმებს კარაქი. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე და მოათავსეთ ფორმები მასში 5 წუთის განმავლობაში.

თითოეულ ფორმაში ჩაყარეთ 10 კენკრა, მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი და შეავსეთ ცომით. აცხვეთ პუდინგი 20 წუთის განმავლობაში.

ეს ნაზი და მსუბუქი დელიკატესი თქვენს სახლში ყოველთვის მოთხოვნადი იქნება.

Related Articles