“თევზის კუდები” ვაფლის კონუსებში. ზღვის პროდუქტის ცივი კერძი კატლეტებზე მეტად მიყვარს.

by ekaterine

კულინარიულ წიგნებში თევზის ცივ კერძებს ყოველთვის ცალკე ადგილი ეკავათ. “თევზის კუდები” ძალიან ორიგინალური და ჰაეროვანი კერძია, რომელსაც ჯერ კიდევ ჩვენი ბებიები ამზადებდნენ! ვაფლის კონუსები უნდა შეავსოთ თევზის ჰაეროვანი ფარშითა და ბრინჯით.

ერთგვარი პასუხია ებრაულ ფორშმაკზე, მაგრამ ქაშაყის ნაცვლად, მისი უმცროსი ნათესავი, სარდინია უკეთესია. რა თქმა უნდა, ნებისმიერი დაკონსერვებული თევზი შესაფერისია, და რაც უკეთესი იქნება მისი ხარისხი, უფრო გემრიელი იქნება თევზის კერძი.

“თევზის კუდები” ვაფლის კონუსებში

ინგრედიენტები

თევზი ზეთში 450 გ

ბრინჯი 200 გრ

კვერცხი 2 ც.

ხახვი 2 ც.

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

შავი წიწაკა გემოვნებით

ვაფლის კონუსები რამდენიც გნებავთ

მაიონეზი 3 ს.კ.

მომზადება

მოათავსეთ ბრინჯი მოსახარშად. ამ ხნის განმავლობაში, წვრილად დაჭერით ხახვი და შეწვით ცოტა მცენარეულ ზეთში, სანამ ოქროსფერ შეფერილობას მიიღებს.

ჩანგლით დაჭყლიტეთ თევზი თავისივე წვენში. დაუმატეთ გაცივებული ბრინჯი და ხახვი, აურიეთ, რომ მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა, მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. ჩვეულებრივ დაკონსერვებული თევზი უკვე შენელებულია, მაგრამ ბრინჯი და ხახვი გემოს შეასუსტებს და სანელებლებიც საკმარისი აღარ იქნება.

ვაფლის კონუსები შეავსეთ ფარშით და რამდენიმე წუთით გააჩერეთ. ათქვიფეთ 2 ცალი კვერცხი და კონუსები მასში ამოავლეთ, შემდეგ კი მოათავსეთ ისინი ზეთიან ტაფაზე. შეწვით კონუსები ყველა მხარეს და გადაიტანეთ თეფშზე.

“თევზის კუდები” გააცივეთ მაცივარში და ისე მიირთვით.

ხრაშუნა ვაფლის ჭიქა იჟღინთება და გემოვნებით ნაზ ბლინს გავს. მიირთვით ლიმონის ნაჭრებთან ერთად.

Related Articles