თითქმის ყველა ნამცხვარს აქვს შაქარი და კვერცხი. სინამდვილეში, ეს არის მთავარი ინგრედიენტები კლასიკური ბისკვიტისთვის. რატომ არ უნდა ვცადოთ რაიმე არატიპიური? ამჯერად გთავაზობთ ფორთოხლის ნამცხვრის მომზადებას შაქრის და კვერცხის გარეშე.
ნამცხვრის დესერტის მთავარი თვისებაა ის, რომ ისინი მზადდება თაფლისა და ხილის წვენის საფუძველზე. ჩვენს შემთხვევაში, ეს არის ფორთოხლის, მაგრამ შეგიძლიათ აირჩიოთ წვენი სურვილისამებრ. გარდა ამისა, ბისკვიტის შემადგენლობაში შედის მზესუმზირის ზეთი, რომელსაც ადვილად შეცვლის კარაქი. ფორთოხლის ნამცხვარი შაქრისა და კვერცხის გარეშე გაჟღენთილია ნაზი ხაჭოს კრემით. შედეგად მიიღებთ შესანიშნავ საოჯახო დესერტს!
ფორთოხლის ნამცხვარი შაქრისა და კვერცხის გარეშე
ინგრედიენტები
ფორთოხლის წვენი 500 მლ
ფორთოხალი 2 ცალი
თაფლი 200 გ
სოდა 2 ჩაის კოვზი
მარილი დანის წვერით
ვანილი გემოვნებით
მზესუმზირის ზეთი 160 მლ
ხორბლის ფქვილი 600 გრ
ხაჭო 150 გ
კარაქი 150 გ
კარაქი 150 გ
მოხარშული შედედებული რძე 380 გ
მომზადება
100 გრ თაფლი შეურიეთ 250 მლ წვენს. დაამატეთ 1 ჩ / კ აფუებული სოდა და ავურიოთ. შემდეგ დაამატეთ მარილი და ვანილი, ასევე 80 მლ მზესუმზირის ზეთი.
1 ცალი ფორთოხალი და გახეხილი ქერქი, 300 გრამი ფქვილი აურიეთ. შეგიძლიათ გამოიყენოთ მიქსერი.
აიღეთ საცხობი ფორმა 24 სმ დიამეტრით, დააფარეთ პერგამენტი და წაუსვით ზეთი. შემდეგ დაასხით ცომი ფორმაში და თანაბრად გაანაწილეთ. მოათავსეთ ღუმელში 15-20 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.
სანამ პირველი ფირფიტა ცხვება, გააკეთეთ მეორე იმავე გზით. კრემისთვის, ხაჭო ათქვიფეთ კარაქით. შემდეგ დაამატეთ შედედებული რძე და კარგად აურიეთ.
ჩამოაჭერით გვერდები გამომცხვარ ფენებს, ზედაპირი გაუსწორეთ, გაჭერით სიბრტყეზე ორივე და შეაერთეთ კრემით. წაუსვით კრემი გვერდებსავ.
ნამცხვრის ნაფხვენები მოაყარეთ ზემოდან და გვერდებს.
უმჯობესია დესერტი მოათავსოთ მაცივარში მთელი ღამის განმავლობაში. ამის შემდეგ ნამცხვარი მაქსიმალურად გაჯერებულია. გემრიელად მიირთვით!