მასალა:
ძროხის ღვიძლი 500 გ
წითელი ხახვი 2 ცალი.
დიდი კონა ოხრახუში
ნივრის 3 კბილი
თეთრი ღვინო 100 მლ
კონიაკი 2 /კ. ლ
კარაქი 2 ს/კ. ლ
ზეითუნის ზეთი 1 ს/კ. ლ
შავი პილპილი ¼ ჩ/კ.
მარილი 1 ჩ/კ.
მომზადება
ხახვი გაფცქვენით, გარეცხეთ და დაჭერით რგოლებად (ძალიან თხლად არა), მაღალ ცეცხლზე მოშუშეთ 1 ს/კ კარაქთან ერთად.
ნიორი დაჭერით დანით თხლად და ხახვთან ერთად შუშეთ 2-3 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ მარილი და პილპილი.
ჩაასხით ღვინო და წამოადუღეთ. ოხრახუში დაჭერით, შეურიეთ ხახვიან მასას და გადმოდგით ცეცხლიდან.
სოუსი მზად არის.
გარეცხეთ ღვიძლი, გააშრეთ და დაჭერით 1,5 სმ-ის ზომის კუბიკებად.
ქვაბში ჩავასხათ ზეითუნის ზეთი და დარჩენილი კარაქი, გავაცხელოთ და ჩავყაროთ დაჭრილი ღვიძლი, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. ვშუშოთ 2 წთ. შემდეგ ამოვურიოთ და მოვაყაროთ კიდევ მარილი და პილპილი გემოვნებით, შევწვათ კიდევ 2 წთ-ის განმავლობაში. შემდეგ დაუმატეთ კონიაკი, ამოურიეთ და ნელ ცეცხლზე თავდახურული ამყოფეთ 1-2 წუთის განმავლობაში.
გადმოიღეთ თეფშზე , მოასხით სოუსი და დაჭრილი ოხრახუში. გემრიელად მიირთვით!
ამ კერძის მომზადებას დასჭირდება 1 საათი, კალორიულობა კი 100 გრამზე 413 კკალ.