შოკოლადის ნამცხვარი ხაჭოთი და ალუბლის გემოვნებით მოგვაგონებს კენკრის ბრაუნს. გამოდის წარმოუდგენლად დელიკატური და მდიდრული და ნამდვილად გამოიყურება მადისაღმძვრელად და ელეგანტურად.
იმისდა მიუხედავად, რომ ერთი შეხედვით შოკოლადის ტორტის მომზადება რთულია, შედეგი ნამდვილად აღემატება ყველა მოლოდინს. თითოეული ნაჭერი პირდაპირ დნება თქვენს პირში!
შოკოლადის ტორტი ხაჭოთი და ალუბლით
ინგრედიენტები
ხაჭო 500 გ
კვერცხი 4 ცალი
ვანილის შაქარი 2 გ
შაქარი 490 გ
მანი 2 ს.კ.
ხორბლის ფქვილი 250 გრ
სოდა 1.5 ჩაის კოვზი
მარილი 1 ჩაის კოვზი
კაკაოს ფხვნილი 100 გრ
კარაქი 90 გ
ზეითუნის ზეთი 60 გ
ვანილის ექსტრაქტი 2 ჩაის კოვზი
რძე 430 მლ
ძმარი 1 ს.კ.
ალუბალი 300 გრ
მომზადება
ათქვიფეთ 2 კვერცხი ხაჭოთი, ვანილის შაქრით და 140 გრ შაქრით, თუ სასურველია, დაამატეთ ცოტა მარილი, შემდეგ ჩაყარეთ მანი და კვლავ ათქვიფეთ.
გასცერით ფქვილი, დაამატეთ სოდა, მარილი, შაქარი და 100 გრ კაკაო და აურიეთ. შემდეგ დაასხით ზეითუნის ზეთი, 60 გრ მდნარი კარაქი, დარჩენილი კვერცხები, ვანილის ექსტრაქტი და 280 მლ რძე, ათქვიფეთ ყველაფერი, სანამ არ გახდება გლუვი, დაამატეთ ძმარი და აურიეთ.
დაამატეთ ხაჭოს მასას და აურიეთ კარგად.
საცხობი ფორმის ფსკერი დაფარეთ პერგამენტით და დაასხით ნახევარი ცომი, შემდეგ კი ხაჭოს ნახევარი და ჩაყარეთ ნახევარი ალუბალი. შემდეგ გაიმეორეთ ფენები.
გააცხელეთ ღუმელი 180 ° C- ზე და გამოაცხვეთ ნამცხვარი 45 წუთის განმავლობაში. შეამცირეთ ტემპერატურა 160 ° C- მდე, დააფარეთ პერგამენტი და გამოაცხვეთ კიდევ 30 წუთის განმავლობაში. მინანქრის მოსამზადებლად, შეურიეთ დარჩენილი რძე, შაქარი და კარაქი. ურიეთ სანამ კარაქი და შაქარი არ გადნება, შემდეგ დაამატეთ კაკაო და ადუღეთ, თან მუდმივად აურიეთ.
ტორტს გამოცხობიდან 10 წუთის შემდეგ, დაასხით მინანქარი.