მოვამზადეთ 7 რეცეპტი ცივი დესერტების, რომელიც ხელმისაწვდომი და ჯანსაღი ინგრედიენტებისგან შედგება და მოზრდილებსა და ბავშვებს ერთნაირად მოეწონებათ. გარდა ამისა, ისინი სრულიად უსაფრთხოა, რადგან რადგან არ შეიცავს ცხიმიან კრემს და სხვა მალფუჭებად ინგრედიენტებს.
ხილის დესერტი
ინგრედიენტები:
1 მსხალი
1 ფორთოხალი
1 ვაშლი
1 ბანანი
1 ნაყინი “პლომბირი”
2 ნამცხვარი პეჩენია
1 ს.კ. არაჟანი
1 ს.კ. შესქელებული რძე
მომზადება:
გაფცქვენით და დაჭერით ხილი. მოათავსეთ ცალ-ცალკე.
ნაყინი შეურიეთ დაფხვნილ პეჩენიას.
შეურიეთ არაჟანი და შესქელებული რძე.
ხილის ჭიქებში დაჭრილი ნაყოფი ფენებად მოათავსეთ: ვაშლი, შემდეგ ბანანი, მსხალი და ფორთოხალი.
მოათავსეთ ნაყინის ფენა თითოეულს შორის.
ზემოდან დაასხით არაჟანი და შედედებული რძის ნარევი. დატოვეთ საყინულეში 20 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი მიირთვით. დესერტი შეგიძლიათ მორთოთ გახეხილი შოკოლადით ან დაფხვნილი ვაფლის ფირფიტით.
ბანანი-კარამელის დესერტი
ინგრედიენტები
2 ბანანი
175 გრ შაქარი
სახამებელი 50 გრ
600 მლ რძე
2 კვერცხი
100 გრ კარაქი
1 ჩ.კ. ვანილის შაქარი
10 ცალი. ტკბილი კრეკერი
კარამელის სოუსი
ათქვეფილი ნაღები
მომზადება
ათქვიფეთ კვერცხი, რომ გააკეთოთ კრემი. ცალკე კონტეინერში შეურიეთ 150 გრ შაქარი, მარილი და სახამებელი.
თანდათანობით დაამატეთ რძე და მუდმივად აურიეთ დაბალ ცეცხლზე, ადუღებამდე მიიყვანეთ და მოხარშეთ.
ნაღები ათქვიფეთ კვერცხთან ერთად, კარგად აურიეთ და ისიც ჩაასხით კრემში. ვხარშოთ დაახლოებით ერთი წუთი მინიმალურ ცეცხლზე, თან პერიოდულად აურიეთ.
გადმოიღეთ კრემი ღუმელიდან და დაამატეთ 2 ს.კ. დარბილებული კარაქი და ვანილის შაქარი. დატოვეთ იგი ოთახის ტემპერატურაზე, სანამ მთლიანად არ გაგრილდება.
კრეკერი დაფქვით და აურიეთ მას დარჩენილი კარაქი და 1 ს.კ. შაქარი. მიღებული მასა თანაბარ ფენად მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდზე, რომელიც მოთავსებულია საცხობ ფირფიტაზე და გამოაცხვეთ 10-12 წუთის განმავლობაში 175 ° C- მდე, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს. გააციეთ მზა ნამცხვარი.
თითოეულ პორციაში გაანაწილეთ დესერტი შემდეგი თანმიმდევრობით: ბოლოში 2 ს.კ. ნამცხვრები გამომცხვარი ნამცხვრისგან, შემდეგ გაცივებული კრემის ფენა, ბანანის რამდენიმე ნაჭერი, კრემის ფენა, ხოლო თავზე ცოტა ნამცხვრის ნაფხვენი და კარამელის სოუსი. გაიმეორეთ სანამ ფორმები არ გაივსება.
დესერტი დაუყოვნებლივ შეგიძლიათ მიირთვათ, ან მაცივარში 3 საათის განმავლობაში დატოვოთ, რომ გაცივდეს.
ხაჭო შოკოლადში
ინგრედიენტები
250 გრ ხაჭო
100 გ შოკოლადი
2 ს.კ. შაქარი
1 კივი
50 გრ ალუბალი
მომზადება
შოკოლადი გაადნეთ წყლის აბაზანაზე და სილიკონის ფუნჯის დახმარებით, ქაუსვით ფორმების კედლებს. გაითვალისწინეთ, რომ ფენა არ უნდა იყოს ძალიან თხელი. მზა ფორმები გააგზავნეთ საყინულეში რამდენიმე საათის განმავლობაში.
წვრილად დაჭერით ხილი. ხაჭო შეურიეთ შაქარს, თუ გსურთ დელიკატური ტექსტურა, შეგიძლიათ ათქვიფოთ ბლენდერით.
საყინულედან შოკოლადის ფორმები გამოიღეთ და შეავსეთ თითოეული, მონაცვლეობით: ხილი და ხაჭო. ზევით მოასხით შოკოლადი.
ხაჭოს ფორმები მოათავსეთ საყინულეში, სანამ ისინი მთლიანად არ გამკვრივდება, შემდეგ კი გამოიღეთ და მიირთვით.
ხაჭოს დესერტი
ინგრედიენტები
300 გრ ხაჭო
150 გრ არაჟანი
2 ს.კ. შაქარი
1 ს.კ. ჟელატინი
1 ფორთოხალი
1 ბანანი
1 კივი
მომზადება
ათქვიფეთ ხაჭო არაჟანთან და შაქართან ერთად, ბლენდერით ან მიქსერით.
გაფცქვენით და წვრილად დაჭერით ხილი.
აადუღეთ 100 მლ წყალი, ოდნავ გაგრილეთ და გახსენით მასში ჟელატინი, მუდმივად აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ ხაჭოს და კარგად ავურიოთ.
ფორმაში გაშალეთ ცელოფანი, მასში მოათავსეთ ხილისა და ხაჭოს ფენები, სანამ ყველა ინგრედიენტი არ დასრულდება. ბოლო უნდა იყოს ხაჭოს ფენა.
დატოვეთ დესერტი მაცივარში 1-2 საათის განმავლობაში, შემდეგ კი გემრიელად მიირთვით.
ხილი ზეფირის კრემში
ინგრედიენტები
2-3 ზეფირი
200 მლ 20% ნაღები
200 გრ მარწყვი
200 გრ კივი
20 გრ შოკოლადი
მომზადება
ზეფირი ნაღებთან ერთად დააბლენდერეთ, მარწყვი და კივი დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
ჯერ ჩაყარეთ მარწყვის ფენა, შემდეგ კრემი, კივის ფენა, ისევ კრემი, ზემოდან გახეხილი შოკოლადი.
მზა დესერტი შეგიძლიათ მაშინვე მიირთვათ ან ერთი საათით გააციეთ მაცივარში და მიირთვით ცივი.
ხაჭოს დესერტი პეჩენიებით
ინგრედიენტები
20 ცალი. ტკბილი კრეკერი
1 ჩ.კ. ჟელატინი
400 გრ ხაჭო
200 მლ ნაღები
2 ს.კ. შაქარი
1 ჩ.კ. ვანილის შაქარი
მომზადება
ჟელატინს დაასხით წყალი და დადგით ცეცხლზე, ურიეთ, რომ გაიხსნას. აურიეთ ნაღებში შაქარი და ვანილი, დაასხით ჟელატინი და მიქსერით ათქვიფეთ.
ფორმაში მოათავსეთ ერთ ფენად კრეკერი, დაასხით კრემი, შემდეგ ისევ კრეკერი დამოათავსეთ მაცივარში ერთი საათით. როცა გამოიღებთ მაცივრიდან, მოაყარეთ გახეხილი შოკოლადი და მიირთვით.
ხაჭო-შოკოლადის დესერტი
ინგრედიენტები
400 გრ უცხიმო ხაჭო
100 მლ რძე
2 ს.კ. კაკაოს ფხვნილი
2 ჩ.კ. თაფლი
20 გრ ჟელატინი
მომზადება
ჟელატინი დაალბეთ ცივ წყალში 30-40 წუთით, შემდეგ დადგით ცეცხლზე და ურიეთ სანამ არ დაიშლება.
ხაჭო, რძე, კაკაო და თაფლი ათქვიფეთ და დაამატეთ ჟელატინი, მიქსერით ათქვიფეთ კარგად.
ხაჭოს მასა ჩაასხით სილიკონის ფორმაში და შედით მაცივარში რამოდენიმე საათით.
სუფრაზე ცივი დესერტი მიირთვით კენკრის ჯემით ან ცხელი შოკოლადით.