უგემრიელესი ღვეზელები ყოველთვის მახსენებს ბავშვობას. მისი სურნელი ახლაც მახსოვს.

by ekaterine

ღვეზელები ჯემით

დაგჭირდებათ:

1 ლიტრი წყალი;

1 ს.კ. შაქარი;

1 ს.კ. მარილი;

საფუარი 15 გრ;

50 მლ მზესუმზირის ზეთი;

1.3 კგ ფქვილი;

ჯემი გემოვნებით.

მომზადება:

გახსენით შაქარი და საფუარი თბილ წყალში, ცოტა ხანს გააჩერეთ. დაამატეთ მარილი და თანდათანობით დაამატეთ ფქვილი წყალში, მუდმივად აურიეთ.
დაამატეთ მზესუმზირის ზეთი და გააკეთეთ ცომი. ცომი დადგით თბილ ადგილას. შემდეგ ჩაზილეთ ცომი და კვლავ გააჩერეთ ისე, რომ კიდევ უფრო მოიმატოს.
გააკეთეთ მზა ცომისგან საჭირო ზომის ბურთები. მიეცით მათ 15 წუთი გასაფუებლად. შემდეგ გაჭერით თითოეული ბურთი შუაზე, მოათავსეთ ჯემი და შეკარით ცომი. ღვეზლებს კიდევ 15 წუთი სჭირდება დაყოვნება გამოცხობამდე.

შეწვით ორივე მხარეს გაცხელებულ ზეთში.

Related Articles