ეს პროდუქტი თითქოს შექმნილია სწრაფი და ეფექტური კერძების მოსამზადებლად, როგორც კექსი. თქვენ არც კი გჭირდებათ დაჭრა, უბრალოდ დაანაწევრეთ ყვავილები, აურიეთ სოუსი და გამოაცხვეთ ყველთან ერთად. მაგრამ ეს შეიძლება გაკეთდეს სხვადასხვა გზით! მოვამზადეთ 7 ყველაზე წარმატებული რეცეპტი ყვავილოვანი კომბოსტოს მობრაწულის.
ყვავილოვანი კომბოსტოს გამომცხვარი კერძი ხაჭოთი
თქვენ დაგჭირდებათ
ყვავილოვანი კომბოსტოს 1 თავი
300 გრ ხაჭო
300 გრ არაჟანი
70 გრ მყარი ყველი
3 კვერცხი
მარილი გემოვნებით
მომზადება
დაშალეთ კომბოსტოს თავი ყვავილედებად. 5 წუთის განმავლობაში მდუღარე წყალში გათუთქეთ და საწურზე მოათავსეთ. საცხობ ფორმაში ერთ ფენად მოათავსეთ კომბოსტოს ნახევარი, შემდეგ მოაყარეთ ხაჭო, ზევიდან კომბოსტოს მეორე ნახევარი. ათქვიფეთ კვერცხი, დაამაატეთ არაჟანი და მარილი, ათქვიფეთ და მოასხით კომბოსტოს თავზე. ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი ყველი და გამოაცხვეთ ღუმელში მარტივი კერძი 25 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.
უბრალოდ გამომცხვარი ყვავილოვანი კომბოსტო
დაგჭირდებათ
ყვავილოვანი კომბოსტოს 1 თავი
130 გრ მაგარი ყველი
4 კვერცხი
0,5 ჩ.კ. მარილი
წიწაკა გემოვნებით
1 ჩ.კ. ნივრის ფხვნილი
120 გრ არაჟანი
1 ჩ.კ. მცენარეული ზეთი
მომზადება
გათუთქეთ მდუღარეში კომბოსტოს ყვავილები. მოამზადეთ სოუსი: შეურიეთ არაჟანი, კვერცხი, გახეხილი ყველი (50 გრ), მარილი, წიწაკა და ნივრის ფხვნილი. დაასხით ყვავილოვან კომბოსტოს, მოაყარეთ დანარჩენი ყველი და გამოაცხვეთ ღუმელში 30 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.
კომბოსტოს გამომცხვარი კერძი ლორით
დაგჭირდებათ:
ყვავილოვანი კომბოსტოს 1 თავი
200 გრ ლორი
3-5 ხახვი მწვანე ხახვი
30 გრ პარმეზანი
120 გრ ნაღებია ყველი
70 გ მაგარი ყველი
180 გრ არაჟანი
1 ს.კ. მცენარეული ზეთი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადება
დაშალეთ კომბოსტოს თავი და ადუღეთ მარილიან წყალში 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ღრმა თასში აურიეთ დაჭრილი ლორი და არაჟანი, მოაყარეთ ნაღების ყველი, გახეხილი პარმეზანი, მარილი და პილპილი. მიღებული ნაზავი ჩავასხათ ცხიმწასმულ საცხობ ფორმაში, მოვაყაროთ გახეხილი მაგარი ყველი და გამოვაცხოთ 30 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.
დიეტური გამომცხვარი კერძი ხაჭოთი
დაგჭირდებათ
1300 გრ ყვავილოვანი კომბოსტო
0,5 ჩ.კ. პაპრიკა
ნივრის 3 კბილი
70 გრ ნაღების ყველი
80 გრ იოგურტი დანამატების გარეშე
50 გრ მაგარი ყველი
50 გრ მოცარელა
2-3 ხახვი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადება
კომბოსტო ნახევრად მოხარშეთ მარილწყალში და დააბლენდერეთ. დაუმატეთ გახეხილი ყველანაირი ყველის ნახევარი, მარილი, წიწაკა და დაქუცმაცებული ნიორი. ერთგვაროვანი მასა შეურიეთ იოგურტს.
ჩადეთ საცხობ ფორმაში, მოაყარეთ დარჩენილი ყველით და გამოაცხეთ 15 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე. სანამ მიირთმევთ, მოაყარეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი ან სხვა მწვანილი.
გამომცხვარი კერძი თევზით და ყვავილოვანი კომბოსტოთი
დაგჭირდებათ:
700 გ ყვავილოვანი კომბოსტო
300 გრ თევზის ფილე
150 გრ მყარი ყველი
3 კვერცხი
100 მლ რძე
მარილი და პილპილი გემოვნებით
1 ს.კ. მცენარეული ზეთი
მომზადება
ყვავილოვანი კომბოსტო გათუთქეთ მდუღარე წყალში რამდენიმე წუთის განმავლობაში. ამ დროის განმავლობაში, დაჭერით თევზის ფილე, მოაყარეთ მარილი და გახეხეთ ყველი. მოამზადეთ სოუსი: ათქვიფეთ კვერცხები რძით, მარილით და წიწაკით, შეურიეთ ყველი. ცხიმიან ფორმაში მოათავსეთ კომბოსტოს ნახევარი, შემდეგ თევზი, შემდეგ კიკომბოსტოს მეორე ნახევარი. მოასხით სოუსი და გამოაცხვეთ 45 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.
ბროკოლთან ერთად გამომცხვარი ყვავილოვანი კომბოსტო
დაგჭირდებათ:
8 ნაჭერი ბეკონი
0.5 თავი ყვავილოვანი კომბოსტო
ბროკოლის 0.5 თავი
120 გრ არაჟანი
120 გრ მაიონეზი
1 ს.კ. ნაღები
100 გრ მყარი ყველი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადება
შეწვით ბეკონი და დაჭერით ნაჭრებად. ყვავილოვანი კომბოსტო გათუთქეთ ბროკოლთან ერთად, შეურიეთ არაჟანი, მაიონეზი, ნაღები, წიწაკა და მარილი (სურვილისამებრ). დაამატეთ ბეკონი და ყველაფერი მოათავსეთ საცხობ ფორმაში. მოაყარეთ გახეხილი ყველი, გადააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი და შედგით ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე. ოქროსფერი ქერქის მისაღებად, დატოვეთ პერგამენტის გარეშე, კიდევ 10 წუთი.
ყვავილოვანი კომბოსტოს გამომცხვარი კერძი ქათამთან ერთად
დაგჭირდებათ:
ყვავილოვანი კომბოსტოს 1 თავი
2 ს.კ. კარაქი
900 გრ ქათამი
2 სუფრის კოვზი კარაქი
4 ს.კ. ხორბლის ფქვილი
700 მლ რძე
250 გრ მოცარელა
მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადება
მოამზადეთ სოუსი: გაადნეთ კარაქი და მასში ფქვილი აურიეთ. მუდმივად ურიეთ, თანდათანობით დაამატეთ რძე, სანამ სოუსი გასქელდება თხევადი არაჟნის სისქემდე. მოამზადეთ ყვავილოვანი კომბოსტო: აცხვეთ ღუმელში მარილით და წიწაკით (დაახლოებით 20 წუთი 180 გრადუსზე).
აურიეთ ყვავილოვანი კომბოსტო და დაჭრილი ქათამი, მოათავსეთ ფორმაში, შეავსეთ სოუსით და გამოაცხეთ 15 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე, მოაყარეთ გახეხილი ყველი და კიდევ 10 წუთი აცხვეთ.
ვიმედოვნებთ, რომ ჩვენს ჩამონათვალში რამოდენიმე რეცეპტს აუცილებლად მოსინჯავთ. იმის მიუხედავად, რომ ყველა კერძი სოუსით მზადდება, ყვავილოვანი კომბოსტოს კერძები მაინც ითვლება დაბალკალორიულად.
გემრიელად მიირთვით და შთაბეჭდილებები კომენტარებში გაგვიზიარეთ!