ქაშაყის და ხახვის სალათი
ქაშაყის სპეციფიკური გემო და არომატი- ეს არის მიზეზი იმის, რომ ზოგს უყვარს ეს პროდუქტი, ზოგი კი ვერ იტანს. თქვენ თუ მეორე კატეგორიას ეკუთვნით, მაშინ აზრს შეგაცვლევინებთ, რატომ? რადგან ეს თევზი შეიძლება წარმოუდგენლად გემრიელი იყოს. როგორ? თქვენ სცადეთ და მოამზადეთ სალათი “ქაშაყით და ხახვით” და ამაში თავად დარწმუნდებით.
სრულყოფილი გემო, ნათელი გარეგნობა, მინიმალური დრო და პროდუქტების ხელმისაწვდომობა. თუ ადრე უბრალოდ დაჭრილ თევზს მიირთმევდით ხახვთან ერთად, ახლა შეგიძლიათ მოამზადოთ სალათი ქაშაყით და კვერცხებით, წითელი ხახვითა და მწვანე სალათით – გემოვნებისა და ფერის კალეიდოსკოპი.
ინგრედიენტები
ქაშაყი 200 გრ
კვერცხი 3 ცალი.
ხახვი 1 ცალი
სალათი 1 კონა.
მზესუმზირის ზეთი 3 ს.კ.
ძმარი 1 ჩ.კ
მდოგვი 1 ჩ.კ.
მარილი გემოვნებით
მომზადება
გავჭრათ ქაშაყი ფილებად. დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
ხელით დახიეთ სალათის ფურცლები.
კვერცხი მაგრად მოხარშეთ და გაჭერით ოთხად ან სასურველი ზომის ნაჭრებად.
ხახვი დაჭერით ალყა-ალყა, მოაყარეთ მარილი და ხელით დასრისეთ, რომ სიმწარე გაუვიდეს. ყველაფერი სასალათეში აურიეთ. ბოლოს მოასხით ერთად არეული ზეთი, მდოგვი და ძმარი. გემრიელად მიირთვით!