ტკბილი ცომი, ჰაეროვანი გულსართი და ლიმონის მინანქარი, რომელიც უჩვეულო გემოს ჰმატებს კრაკოვურ ღვეზელს.

by ekaterine

კრაკოვის ღვეზელი სამეფო ყველიკური სირნიკის ახლო ნათესავია. ეს ფოროვანი ჩიზქეიქი არ ჩამოუვარდება ნებისმიერ ჩიზქეიკს, არა მხოლოდ მისი ჯადოსნური გემოთი, არამედ მისი დახვეწილი გარეგნობით. კრაკოვის ღვეზელის მთავარი ნიშანია ლიმონის მინანქარი, რომელიც უჩვეულო გემოს ტოვებს.

ღვეზელისთვის გამოდგება ფერმენტირებული ხაჭო. რაც უფრო სველია პროდუქტი, უფრო ფოროვანი იქნება დელიკატესი.

კრაკოვური ღვეზელი

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 300 გ

კარაქი 330 გ

კვერცხი 11 ცალი

შაქარი 490 გრ

ვანილი 1.5 ჩ.კ.

ხაჭო 1.5 კგ

სახამებელი 4 ს.კ.

ქიშმიში 90 გ

ლიმონი 1 ც.

მომზადება

მოდით, მოვამზადოთ ტკბილი ცომი. ფქვილი შეურიეთ დაჭრილი გაცივებული კარაქის პაკეტს, დაამატეთ 150 გრ გრანულირებული შაქარი, ჩაის კოვზი ვანილის შაქარი და 2 კვერცხი. მიღებული მასა კარგად აურიეთ მიქსერით და გააკეთეთ ცომი.

ცომს გადაახვიეთ ცელოფანი და ნახევარი საათით შეინახეთ საყინულეში.

გამოიღეთ ცომი, მოაჭერით მესამედი და დანარჩენი ისევ სიცივეში შეინახეთ. საცხობ ფორმაში, რომლის ზომაა  35 x 25 სმ გაშალეთ ქაღალდი, გაათხელეთ ცომი და შიგ მოათავსეთ. მთელი ზედაპირი დაჩხვლიტეთ ჩანგლით.

გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე და გამოაცხვეთ 15-20 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი. მოამზადეთ ხაჭოს ფენა. ცალკე კონტეინერში შეაზილეთ 0.75 პაკეტი კარაქი, 140 გრ შაქარი და ცოტა ვანილი. უნდა გამოვიდეს მსუბუქი ფუმფულა მასა.

აურიეთ, დაამატეთ თითო-თითო კვერცხის გული (სულ 8) და ხაჭო პორციებად. ათქვიფეთ ნარევი სანამ გლუვი არ გახდება. დანარჩენი ცილებისგან ათქვიფეთ ბეზე, ბოლოს დაამატეთ 50 გრ შაქარი. ფრთხილად გადაიტანეთ მასა ხაჭოს ნარევში, დაამატეთ სახამებელი და ქიშმიში.

გამოიღეთ გამომცხვარი ნამცხვარი ღუმელიდან, თანაბრად გადაანაწილეთ ხაჭოს მასა მასზე. დანარჩენი ცომი გამოიღეთ მაცივრიდან, გაათხელეთ და დაჭერით ზოლები დანით 1 სმ სიგანემდე. ბადისებურად მოათავსეთ ნამცხვარზე, აცხვეთ 170 გრადუსზე დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში.

მზა ჩიზქეიქი გააციეთ ღია ღუმელში, შემდეგ გამოიღეთ და შედგით მაცივარში რამდენიმე საათის განმავლობაში (უმჯობესია – ღამის განმავლობაში). გაწურეთ ლიმონის წვენი და ათქვიფეთ 150 გრ შაქართან და აურიეთ ათქვეფილი ცილა. წაუსვით ზემოდან ნამცხვარს და გემრიელად მიირთვით.

.შეიძლება მოგეჩვენოთ, რომ რეცეპტი ძალიან რთულია – დაახლოებით 2 ფენა, დეკორაცია და თუნდაც მინანქარი. შეგვიძლია დაგარწმუნოთ, რომ  დახარჯული დრო შედეგიანია. ნახეთსაკუთარი თვალით!

 

 

Related Articles