“ყინულის კუბიკები” გამოდის ისეთი გემრიელი, თითქოს მის გამოსაცხობად კულინარების მთელი არმია მუშაობდა!

by ekaterine

 ნამცხვარი ვანილის პუდინგით

როგორც ჩანს, პუდინგიანი ნამცხვრის მომზადებაში რთული არაფერია, მაგრამ ისეთი გემრიელი გამოდის, თითქოს კულინარიული სპეციალისტების მთელი არმია მუშაობდა.

ნაზი და ჰაეროვანი დესერტი არა მხოლოდ თქვენს ჩაის წვეულებას გაალამაზებს, არამედ სადღესასწაულო და საახალწლო სუფრის მშვენიერ დეკორაციად იქცევა. თუნდაც ასეთი ტორტის წყალობით, თამამად წახვალ მეგობრის სანახავად. რაც მთავარია ის მზადდება არა უმეტეს ერთი საათისა!

ინგრედიენტები

კვერცხი 6 ცალი

შაქარი 12 ს.კ.

ხორბლის ფქვილი 9 ს.კ.

რძე 1 ლ

კარაქი 250 გ

ვანილის პუდინგი 80 გ

მომზადება

პირველად მოამზადეთ ცომი. კვერცხის გული და ცილა დააცალკევეთ. ათქვიფეთ ბეზე, ისე რომ გადმოტრიალებისას არ გადმოიღვაროს, დაანატეთ 6 ს.კ. შაქარი, ათქვიფეთ და შემდეგ დაამატეთ 6 ს.კ. ფქვილი. აურიეთ ცომი.

დაფარეთ ფორმა პერგამენტით და დაასხით ცომი. გააცხელეთ ღუმელი 180 ° C- მდე და გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში. შეამოწმეთ მზადყოფნა კბილის ჩხირით.ახლა მოდით მოვამზადოთ კრემი. ათქვიფეთ გულები, დაამატეთ 6 ს.კ. შაქარი, დარჩენილი ფქვილი, პუდინგი და 2 ს.კ. რძე.

გააცხელეთ დარჩენილი რძე, მიიყვანეთ ადუღებამდე და თბილ მდგომარეობაში დაამატეთ კვერცხის გულიანი მასა და კარაქი, აურიეთ.

მზა ნამცხვარს წაუსვით კრემი. მოათავსეთ მაცივარში რამდენიმე საათის განმავლობაში.

შეგიძლიათ თქვენი სურვილისამებრ დაამშვენოთ დესერტი. მოაყარეთ კაკაოს ფხვნილი ან გახეხილი შოკოლადი, შაქრის პუდრა ან ქოქოსის ფანტელები. თუ გირჩევნიათ რაიმე უფრო სახალისო, შეეცადეთ გამოიყენოთ ფერადი შაქარი, რომ დაამშვენოთ ნამცხვარი პუდინით.

 

Related Articles