დიეტოლოგმა ამიხსნა, როგორ მოქმედებს სხვადასხვა სახის ცომი ორგანიზმზე. ეს ცომი ყველაზე უვნებელია ფიგურისთვის.

by ekaterine

იმისათვის, რომ საკონდიტრო ცომი ისეთი გამოვიდეს, როგორიც გვჭირდება: ჰაეროვანი, ფხვიერი, სურნელოვანი, ღვეზელებისთვის, პეჩენიებისთვის და ა. შ. უნდა ვიცოდეთ ინგრედიენტების და პირველ რიგში ფქვილის სწორად შერჩევა.

ხორბლის ფქვილის 6 სახეობაა. თითოეული ტიპი შესაფერისია სხვადასხვა ცომისთვის. უნდა ვიცოდეთ ისიც, რომ ფქვილის კომბინაცია სხვადასხვა პროდუქტთან ერთად ცვლის ცომის ხარისხსა და კალორიულ შემცველობას. ამაზე მოგვიანებითაც ვისაუბრებთ.

საცხობი ცომის სახეები და მათი მოქმედება ორგანიზმზე

საფუვრიანი ცომი

დიეტოლოგ მარინა კურამშინას აზრით, საფუვრიანი ცომი ყველაზე მავნებელია ადამიანის ორგანიზმისთვის. ეს ყველაფერი საფუარის დამსახურებაა. კუჭში ჩასვლისთანავე ებრძვიან ბუნებრივ მიკროფლორას. ამის გამო შეიძლება განვითარდეს დისბაქტერიოზი. გარდა ამისა, საფუარი ამცირებს იმუნიტეტს და ამან შეიძლება მისცეს განვითარება სხვადასხვა დაავადებებს.

ტკბილი ცომი

შაქრიანი საკონდიტრო ცომი არ არის ისეთი ფუმფულა, როგორც საფუარის. მაგრამ გაცილებით მეტი კალორიაა მასში. ამრიგად, ჩვენ არ გირჩევთ ბოროტად გამოიყენოთ მაშინაც კი, თუ ცომი მომზადებული იქნება სახლის რეცეპტის მიხედვით, ჩვენ გირჩევთ, რომ დაკვირვებოთ შეამოწმოთ ნამცხვრებში გამოყენებული ინგრედიენტების კალორიულობა.

ფენოვანი ცომი

როგორც წესი, ამ დროს გასათვალისწინებელია, როგორ გულსართს ვათავსებთ ფენოვან ცომში. ხაჭო, ჩირი, ჯემი, კომბოსტო ან კარტოფილი არ აისახება ზედმეტ კილოგრამებზე, მაგრამ თუ გამოვიყენებთ მოხარშულ კრემს, კარაქის ან შესქ. რძის კრემს, ზედმეტ წონას თავიდან ვერ ავიცილებთ.

ბისკვიტის ცომი

ბისკვიტის ცომი მზადდება ფქვილის, კვერცხის და შაქრისგან. ცომის სხვა ტიპებთან შედარებით, ისინი არ ტოვებენ კუჭში სიმძიმის შეგრძნებას. ცხიმის შემცველობა ამ ტესტში საკმაოდ დაბალია. ამიტომ, მაშინაც კი, თუ დიეტას იცავთ, ზოგჯერ შეგიძლიათ ბისკვიტის დესერტის საშუალებით გაინებივროთ თავი.

ახალი საკონდიტრო ცომი საფუარის გარეშე

უფუარი ცომისთვის საჭიროა მხოლოდ 3 ინგრედიენტი: წყალი, ფქვილი და მცენარეული ზეთი. პროდუქციის ამ მარტივი ნაკრების გამო, ამ კონკრეტული ტიპის ცომი ითვლება ყველაზე უვნებლად ორგანიზმისთვის. ეს ცომი შესაფერისია მრავალი კერძისთვის. მაგალითად, ვარდისფერი ღვეზელები ან ვაშლის შტრუდელი.

იზრუნეთ თქვენს სხეულზე ყველაზე ჯანმრთელი და სასარგებლო საკვების არჩევით. იმის ცოდნა, თუ როგორ მოქმედებს თქვენზე გამომცხვარი ცომის სახეები, შეგიძლიათ უფრო გონივრული იყოთ კერძების არჩევისას. ბოროტად ნუ გამოიყენებთ ცომს. მაგრამ თუ მაინც გინდათ ფუმფულა ფუნთუშის მოსინჯვა, ეს დილაობით გააკეთეთ. დარჩით ჯანმრთელი და გაუზიარეთ მეგობრებს ეს რჩევები!

Related Articles