მარინადში კიტრი ყველას უყვარს, მაგრამ მის მომზადებას დიდი დრო სჭირდება. სხვა ვარიანტიც არსებობს, რომ დამღლელი პროცედურები თავიდან აიცილოთ, კიტრი ჩვეულებრივ პოლიეთილენის პაკეტში მზადდება, ძალიან სურნელოვანი, ხრაშუნა და ნაკლებად მარილიანი გამოდის.
შრალი მწნილი ინარჩუნებს კიტრის ფერს, ისინი რჩება ისეთივე მწვანე, როგორც ნედლი.
გირჩევთ დღესვე მოამზადოთ, მომზადების დროს უკვე ვგრძნობ მის გემოს, რომელსაც გასტრონომიულ ექსტაზამდე მივყავარ.
უბრალოდ ფანტასტიკურია ახალ კარტოფილთან და კარაქთან ერთად.
კიტრის სწრაფი დამარილება პოლიეთილენის პაკეტში
ინგრედიენტები
1 კგ კიტრი
1 ს.კ. მარილი
1 კონა კამა
ნივრის 2 კბილი
3 მარცვალი სურნელოვანი პილპილი
3 მარცვალი ილი
2 ცალი მიხაკის ყვავილი
1 ჩ.კ. შაქარი
მომზადება
კიტრის ასე დასამარილებლად მცირე ზომის კიტრი შეარჩიეთ, კარგად გარეცხეთ, მოაჭერით ყუნწები, გაჭერით სიგრძეზე ოთხად. რაც უფრო პატარაა კიტრი, უფრო ადვილად მარილდება.
მწვანილი გარეცხეთ თასში, გაწურეთ ზედმეტი წყლისგან. შეგიძლიათ წვრილად დაჭრათ კამა ან ხელით დააქუცმაცოთ. ნიორი დაჭერით ნაჭრებად ან გაჭყლიტეთ.
კიტრი მოათავსეთ მაგარ გამჭვირვალე პოლიეთილენის ჩანთაში, დაამატეთ მარილი და შაქარი, ნიორი, ილი, მიხაკი, კამა.
პირი ისე შეუკარით პაკეტს, რომ შიგნით ჰაერი დარჩეს, შეგიძლიათ კიდევ ერთ პაკეტში ჩადოთ, რომ დამარილების დროს წვენი გარეთ არ გამოვიდეს.
კარგად შეანჯღრიეთ ერთი წუთის განმავლობაში, რომ ყველა ინგრედიენტი აირიოს. 3 საათით მაცივარში მოათავსეთ და შემდეგ შეგიძლიათ გემრიელად მიირთვათ.
თუ ტომარაში კიტრი უფრო მეტხანს გექნებათ, ისინი უფრო გაჯერებულ გემოს შეიძენენ. გეგმავთ საუზმეზე ახალი და ცხარე საჭმლით ტკბობას? მაშინ მოამზადეთ კიტრი საღამოს, დილით ისინი გახდება მარილიანი. ასეთი კიტრი უფრო სასარგებლოა ვიდრე მწნილი, რადგან მათ აქვთ ნაკლები მარილი და უფრო შენარჩუნებულია სასარგებლო თვისებები.
კიტრი ცოტა მოამზადეთ, რადგან დიდხანს თუ გააჩერებთ, ძალიან დამლაშდება, სჯობს, ახალ-ახალი მოამზადოთ. თქვენი სურვილით შეგიძლიათ სხვადასხვა სანელებლებიც დაუმატოთ, ყველაფერი გემოვნებაზეა დამოკიდებული.
თუ ხშირად მიირთმევთ ასე მოზადებულს, ზოგი წარმატებითაც კი კარგავს წონას.
გსურთ გახსოვდეთ ამ ზაფხულის გემო დიდი ხნის განმავლობაში? ასეთი საჭმლის წყალობით, სეზონი გპირდებათ, რომ ნათელი იქნება! შეინახეთ ეს რეცეპტი საკუთარი თავისთვის და არ უნდა დაგვავიწყდეს, რომ იგი თქვენს მეგობრებსაც გაუზიაროთ.