გამოცხობის დროს ისეთი სურნელი დატრიალდა ჩემმა მეგობარმა დიეტაც კი დაარღვია.

by ekaterine

საუკეთესო რეცეპტები ფაფუკი და გემრიელი ფუნთუშების

ერთ-ერთი ყველაზე გემრიელი, რბილი და ფუმფულა დესერტი. თუ სამზარეულოში ფუსფუსი არ გეზარებათ და გსურთ ოჯახის წევრები გაახაროთ – ეს რეცეპტები თქვენთვის არის!

ფუნთუშა იოგურტზე

ინგრედიენტები

400 გრ ფქვილი

350 მლ იოგურტი

1.5 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი

4 ს.კ. შაქარი

2 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

1 ჩ.კ. მარილი

მომზადება

ღრმა თასში აურიეთ მშრალი ინგრედიენტები: ფქვილი, გამაფხვიერებელი, მარილი და შაქარი. ცალკე ათქვიფეთ იოგურტი კარაქით და დაამატეთ ფქვილის ნარევი. მოზილეთ ცომი, დატოვეთ იგი  10-15 წუთის განმავლობაში.

ცომი გაყავით 10-12 ბურთად. ფუნთუშები ჩადეთ ფორმაში. შეზეთეთ პროდუქტები ზემოდან მცენარეული ზეთით, მოაყარეთ შაქარი. აცხვეთ 200–220 გრადუსზე 20–25 წუთის განმავლობაში.

ფუნთუშები რძეზე

ინგრედიენტები

4 ს.კ. შაქარი

10 გრ ვანილის შაქარი

2 ჭიქა ფქვილი

170 მლ რძე

75 მლ მზესუმზირის ზეთი

3 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

0,5 ჩ.კ. მარილი

100 გრ ჯემი

1 კვერცხის გული

მომზადება

გააცხელეთ ღუმელი 220 გრადუსამდე.
ღრმა თასში, აურიეთ გაცრილი ფქვილი, გამაფხვიერებელი, მარილი, ვანილი და შაქარი (3 ს.კ.). ჩაასხით რძე ნარევში, შემდეგ კი კარაქი და კარგად აურიეთ.

მიღებული ცომი გაათხელეთ 5 სმ სისქემდე. ჭიქით გამოჭერით სასურველი ზომის რგოლები, მოათავსეთ 1 ჩ.კ. ჯემი ნამცხვრების ცენტრში. შეუკარით პირი და გადმოაბრუნეთ. განათავსეთ ცხიმიან ფორმაში, მოაყარეთ შაქარი.
წაუსვით ზემოდან კვერცხის გული, გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში.

ფუნთუშა-კრუასანი კეფირზე

ინგრედიენტები

400 გრ ფქვილი

120 გრ შაქარი

250 მლ კეფირი

150 გრ კარაქი

0,5 ჩ.კ. მარილი

1 ჩ.კ. სოდა

150 გრ გულსართი (ჯემი, შაქრის პუდრა, ყაყაჩოს თესლი, შოკოლადის პასტა, მოხარშული შესქელებული რძე).

მომზადება

ფქვილი ჩაყარეთ ღრმა თასში, მოაყარეთ მარილი, შაქარი, დაამატეთ რბილი კარაქი. ცალკე შეურიეთ კეფირს სოდა, შემდეგ სწრაფად დაამატეთ ფქვილის მასა. მოზილეთ რბილი ცომი.

გაათხელეთ ცომი, დაჭერით სამკუთხედებად (ნამცხვრის მსგავსი). სამკუთხედის ფართო კიდეზე, მოათავსეთ ცოტა გულსართი, გადაახვიეთ კრუასანები.
ფუნთუშები მოათავსეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფურცელზე. სურვილისამებრ მოაყარეთ შაქარი. აცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე.

საფუვრიანი ფუნთუშები

ინგრედიენტები

400-500 გ ფქვილი

1 ჭიქა რძე

75 მლ მზესუმზირის ზეთი

1.5 ჩ.კ. მშრალი საფუარი

0,5 ჩ.კ. მარილი

4 ს.კ. შაქარი

1 კვერცხი

1 კვერცხის გული

მომზადება

ღრმა თასში, შეურიეთ საფუარი გაცრილ ფქვილს, დაამატეთ შაქარი და მარილი. ჩაასხით თბილი რძე და გამდნარი კარაქი, დაამატეთ კვერცხი. მოზილეთ რბილი ცომი, გააჩერეთ 40 წუთის განმავლობაში თბილ ადგილას, შემდეგ კი ჩაზილეთ.

ცომი გაყავით პატარა ბურთებად, თითოეულ ოდნავ გაათხელეთ, მოათავსეთ ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე. წაუსვით ფუნთუშებს კვერცხის გული და მოათავსეთ ღუმელში 15-20 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე.

გულსართიანი ფუნთუშები

ინგრედიენტები

 

500 გრ ფქვილი

11 გ მშრალი აქტიური საფუარი

0,5 ჩ.კ. მარილი

2 ს.კ. შაქარი

1 კვერცხი

1 კვერცხის გული

250 მლ რძე

100 გრ კარაქი

200 გრ ხილის ჯემი

1 ს.კ. სეზამის თესლი

მომზადება

ჩართეთ ღუმელი (70–80 გრადუსი).
აურიეთ კვერცხი, მარილი, შაქარი და საფუარი ღრმა თასში. დაასხით ამ ყველაფერს თბილი რძე და კარგად აურიეთ. დაამატეთ მდნარი კარაქი და კვლავ აურიეთ. მოაყარეთ ფქვილი ნარევს (დატოვეთ იგი ცოტახანს) და მოზილეთ რბილი ცომი.

მოათავსეთ ცომი თბილ ადგილას, რომ გაფუვდეს. გაყავით პატარა გუნდებად, თითოეულში მოათავსეთ ცოტა გულსართი და მრგვალ ფორმაში წრიულად ჩაალაგეთ გამზადებული ფუნთუშები ისე, რომ ერთმანეთს ეკვროდეს. წაუსვით კვერცხის გული და მოაყარეთ სეზამის თესლი. დატოვეთ 5-7 წუთი, ამ დროის განმავლობაში წინასწარ გახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში.

გააკვირვეთ თქვენი ოჯახი ახალი კულინარიული გადაწყვეტილებებით, თუ თქვენც ჩემსავით გიყვართ გემრიელი და ფუმფულა ფუნთუშები, ეს რეცეპტები შეინახეთ და არ დაგავიწყდეთ, რომ გაუზიაროთ თქვენს მეგობრებს!

 

Related Articles