7.7K
მასალად საჭიროა
1ჩჭ რძე,
1ჩჭ შაქარი,
10 გრ საფუარი
100 გრ კარაქი,(გამდნარი)
2ცალი კვერცხის გული,
ვანილი, მარილი
ფქვილი იმდენი, რომ ნაზი ცომი მივიღოთ.
მომზადება:
თბილ რძეში ჩავყაროთ დროჟი, 2სკ შაქარი და 2 სკ ფქვილი დავაყოვნოთ 15 წუთი, შემდეგ დავამატოთ დანარჩენი ზემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტები,
ბოლოს შევაზილოთ ფქვილი, ზეთში მოვაგუნდავოთ და დავასვენოთ.
კარგად რომ ამოვა, დავსვათ გამოსაცხობ ტაფაზე (ფორმაზე).
ტაფაზეც რომ ამოვა, თავზე გადავუსვათ კვერცხის გული და ცოტა მაწონი ერთმანეთში არეული. გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე დაახლოვებით 20 წუთი.