ყველაზე გემრიელი ფახლავა

by ekaterine

ფახლავა

 

მასალად საჭიროა:

მარგარინი 500 გრამი

კვერცხი 5 ცალი

მაწონი 500 გრამი

ფქვილი 5 ჭიქა

შაქარი 3 ჭიქა

ნიგოზი 1 ჭიქა

ქიშმიში 1 ჭიქა

სოდა- ძმრით

მომზადება

500 გრამი კარგად შერბილებული მარგანინი და 5 ჭიქა ფქვილი მოვზილოთ კარგად, შემდეგ დავუმატოთ 5კვერცხის გული, ცილები ცალკე ჭურჭელში მოვათავსოთ. დავუმატოთ 500 გრამი მაწონი, ერთი კოვზი სოდა ძმრით, კარგად მოვზილოთ, გავყოთ 4 ნაწილად და 1 სთ შევდგათ მაცივარში.

მორჩენილი ბეზე მიქსერით ამოვიყვანოთ კარგად, დავუმატოთ 3 ჭიქა შაქარი, ვანილი. მაცივრიდან სათითაოდ გამოიღეთ ფენები და გააბრტყელეთ სასურველი ფორმის ჟარონაზე, ანუ ერთ ფენას გავაბრტყელებთ, დავაფენთ ჟარონაზე, წავუსვამთ ბეზეს და მოვაყრით ერთად არეულ ნიგოზს და ქიშმიშს, ასე გავიმეორებთ მომდევნო ორ ფენასაც, მეოთხე ფენას დავაფარებთ თავზე და 1 კვერცხის გულ წავუსვამთ, დასერეთ სასურველ ზომებზე და გამოაცხვეთ.

Related Articles