სახელდახელო “კექსი”, რამდენჯერაც გამოვაცხე, ყოველთვის ქება დავიმსახურე!

by ekaterine

”კექსი”

4 კვერცხი

200 გრ. მაწონი

1 ჭ.შაქარი

1 ჭ. ქიშმიში

4 ს.კ. კარაქი

1 ჭ. ფქვილი

ვანილი. სოდა.

 

მომზადება:
კვერცხი და შაქარი მიქსერით ავთქვიფოთ, დავუმატოთ მაწონში გახსნილი ნახ.ჩ.კ. სოდა, 5 წუთის შემდეგ   გამდნარი კარაქი ნელ – ნელა დავუმატოთ და ავურიოთ, დავამატოთ ვანილი, ფქვილი და ბოლოს ქიშმიში. შეგიძლიათ დაუმატოთ ჯემი.
ფორმას ძირზე დავუფინოთ ქაღალდი, წავუსვათ ცხიმი, მასა ჩავასხათ და ღუმელში გამოვაცხოთ.
20 წუთი 180გრადუსზე, როგორც კი ამოვიდა დავუწიოთ 140-ზე და კიდევ 20 წუთი ვაცხოთ.
მთლიანობაში 40-45 წუთში ცხვება.

Related Articles