რძის ცომი და კაკლის შიგთავსი საუკეთესო კომბინაციაა საკონდიტრო ნაწარმში. ბიუჯეტური, სწრაფი და გემრიელი. ეს არის კაკლის ფუნთუშები, რომლებიც ითვლება ყველაზე პოპულარულ ტკბილ პროდუქტად ბევრ საცხობში.
კაკლის ფუნთუშები საფუვრიანი ცომით
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 3.5 ჭიქა
რძე 200 მლ
კვერცხის გული 3 ცალი
მარილი 0,5 ჩ / კ
შაქარი. 0.5 ჭიქა.
კარაქი 70 გრ
არაჟანი 2 ს.კ.
კონიაკი 1 ს.კ.
მზესუმზირის ზეთი 1 ს.კ.
ვანილის ექსტრაქტი. 0.7 ჩაის კოვზი.
საფუარი .7 გრ
კვერცხი .1 ცალი
ნიგოზი. 150-200 გ
შაქრის ფხვნილი გემოვნებით.
მომზადება
ღრმა თასში შეურიეთ თბილი რძე და მშრალი საფური. შემდეგ ამ ნარევს დაამატეთ 2 ს.კ. ფქვილი და 1 ს.კ. შაქარი. ყველაფერი კარგად აურიეთ კოვზით, დატოვეთ თბილ ადგილას.
როდესაც ნარევი გაიზრდება და მასზე ბუშტუკების ქუდი გამოჩნდება, მას კონიაკს, ვანილს და კვერცხის გულის მასას დაამატებთ. მიღებული მასა ჩანგლით ათქვიფეთ.
ახლა ჩაასხით მდნარი კარაქი, მცენარეული ზეთი, არაჟანი, მარილი და დარჩენილი შაქარი. კარგად აურიეთ ნარევი.
აურიეთ ფქვილი და გააკეთეთ ცომი, შეიძლება ცოტა ფქვილის დამატება გახდეს საჭირო. დააფარეთ ცომს და დადგით თბილ ადგილას.
როცა ცომი ამოფუვდება, ჩაზილეთ და ერთი საათით შეინახეთ მაცივარში.
გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან, გაათხელეთ, წაუსვით კარაქი და ზემოდან მოაყარეთ დაფქვილი ნიგოზი.
გადაახვიეთ ცომი და დაჭერით ისე, როგორც სურათზეა.
საცხობ ფორმაზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და მოათავსეთ დაჭრილი ფუნთუშები. დანის არამჭრელი ზედაპირით ოდნავ გახაზეთ შუაზე.
ზემოდან წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსამდე. იხელმძღვანელეთ თქვენი ღუმელის ენერგიის მიხედვით.
მადისაღმძვრელი ვარდისფერი ფუნთუშების მირთმევამდე შეგიძლიათ მოაყაროთ შაქრის ფხვნილი და დარიჩინი. ასეთი დელიკატური და ელეგანტური ნამცხვარი შესანიშნავია საღამოს ჩაისთვის. ისიამოვნეთ!