ყველაზე გემრიელი ნამცხვარი არის ის, რომელსაც ყველაზე ნაკლებ დროს უთმობთ. მრავალფენიანი ნაპოლეონი, ძვირადღირებული ტარტი და ტრიუფელის საკონდიტრო ნაწარმი, რა თქმა უნდა, კარგია, მაგრამ ზოგჯერ გინდა რამე მარტივი და სწრაფი. ”აქ და ახლავე” არის თხილის ტორტის დევიზი, რომლის მომზადების საიდუმლოებასაც გაგიზიარებთ.
მთელ პროცესს მხოლოდ 10 წუთი სჭირდება: 3 ცომის გამზადებას, 5 ნამცხვრის გამოსაცხობად მიკროტალღურში და რამდენიმე წუთი დასრულებას. ამისათვის ფქვილი არც კი არის საჭირო, რადგან დაჭრილი ნიგოზი მის როლს ასრულებს. კრემი, როგორც წესი, არჩეულია განწყობის მიხედვით, მაგრამ ყველაზე მარტივი გზაა უბრალოდ ნამცხვრების ტკბილი კრემით გაზავება. ჩვენ შევარჩიეთ მზა შედედებული რძე.
ნიგვზის ტორტი ფქვილის გარეშე
ინგრედიენტები
ნიგოზი 200 გ
კვერცხი 3 ცალი
შაქარი 80 გრ.
გამაფხვიერებელი 1 ჩ.კ.
შედედებული რძე 250 გრ
არაჟანი 3 ს.კ.
მომზადება
გასუფთავებული ნიგოზი მოხალეთ ტაფაზე და შემდეგ დააბლენდერეთ.
ათქვიფეთ კვერცხი შაქრით, სანამ არ გახდება გლუვი. დაამატეთ ნიგოზი, გამაფხვიერებელი და კვლავ ათქვიფეთ. შედეგად, თქვენ უნდა მიიღოთ თხევადი ნიგვზის ცომი.
ჩაასხით ცომი კარაქწასმულ ღრმა ფორმაში და გამოაცხეთ მიკროტალღურში 5 წუთის განმავლობაში. ამ დროისთვის მოამზადეთ კრემი: შედედებულ რძეში (მოხარშულიც შეიძლება)აურიეთ არაჟანი.
მზა ნამცხვარი გაჭერით 3-4 ნაწილად. შემდეგ შეაერთეთ კრემით. ნამცხვრის ზემოდან გაანაწილეთ არაჟანი და შედედებული რძე და მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი. გემრიელად მიირთვით!
ასეთი დესერტი საუკეთესოა დიეტის დროსაც, მხოლოდ კრემი უნდა იყოს იოგურტი. მაინც თუ დრო გაქვთ ცოტა ხნით კარგია მაცივარში შენახვა, რომ კრემით კარგად გაიჟღინთოს.