მზიანი სამოთხის კუნძულის გემო. თითოეული ნაჭერი უფრო მსუბუქია ვიდრე ბუმბული, ხოლო ხაჭოს კრემი დნება თქვენს პირში!

by ekaterine

რეცეპტი იამაიკელმა მზარეულებმა მოიფიქრეს. მათ კუნძულის სულის დესერტში გადმოცემა წარმატებით შესძლეს! გასული საუკუნის 60-იან წლებში თითოეული ამერიკელი დიასახლისის სამზარეულოში უჩვეულო ტორტი „კოლიბრი“ ნამდვილ ფურორს ახდენდა.

ტორტი განსხვავდებოდა იმ დროს ცნობილი ყველა დანარჩენი კარგისაგან, ძირითადად ეგზოტიკური ხილის სიმსუბუქით და გამაგრილებელი გემოთი. სველი ნამცხვრები, ტკბილი ბანანი და  წვნიანი ანანასი, დარიჩინისა და ნიგვზის დელიკატური არომატი … დესერტის თითოეული ნაჭერი პირში დნება!

ნამცხვრები თითქმის არ შეიცავს ფქვილს, და ნაცვლად ცხოვეელური კარაქისა, გამოიყენება მცენარეული. გამოიყენეთ ანანასი ახალი ან დაკონსერვებული. კრემისთვის აირჩიეთ უმაღლესი ცხიმიანი ნაღები და უმაღლესი ხარისხის შედედებული რძე.

ტორტი “კოლიბრი”

ინგრედიენტები

კვერცხი 3 ცალი

შაქარი 400 გრ.

მზესუმზირის ზეთი 180 მლ.

ხორბლის ფქვილი 390 გრ.

გამაფხვიერებელი 1 ჩაის კოვზი

ანანასი 250 გ

ბანანი 1 ცალი.

დარიჩინი 1 ჩაის კოვზი

მარილი 1 მწიკვი

მუსკატის კაკალი 1 ჩაის კოვზი

ნიგოზი 100 გრ

ხაჭოს ყველი 100 გრ

ნაღები 150 მლ

შედედ. რძე 100 გრ

შაქრის პუდრა 200 გრ

ვანილი გემოვნებით

კარაქი 100 გრ

მომზადება

ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად გაცერით. ვანილი, დარიჩინი და მუსკატის კაკალი დაუმატეთ.

ღრმა თასში კუბებად დაჭრილი ანანასი, ჩანგლით დაჭყლეტილი ბანანი, დაქუცმაცებული ნიგოზი (1 მუჭა გასაფორმებლად დატოვეთ), კვერცხი, მცენარეული ზეთი და მარილი მოათავსეთ. მზა ფქვილის მასა დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.

 

ცომი 3 ნაწილად გაყავით და 18 სმ დიამეტრის ფორმებში გადაანაწილეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 40 წუთით აცხვეთ. ბისკვიტის მომზადება ასანთის ჩხირით შეამოწმეთ. გაგრილებულ ბისკვიტს საკვები ცელოფანი დააფარეთ და 2 საათით მაცივარში შედგით.

 

ათქვიფეთ კრემი. 500 გრ ნაღები ყველი, 100 გრ შაქარი პუდრა და ნაღები, ათქვიფეთ მიქსერით. ჩაასხით შედედებული რძე  3 ნაწილად. ყოველი დამატების შემდეგ, 30 წამის განმავლობაში თქვიფეთ კრემი.

 

ბისკვიტის თითოეულ ფენას კრემი წაუსვით და დარჩენილი კრემით ბისკვიტს გარედან წაუსვით, მაცივარში 5 საათით შედგით.

 

დარბილებული კარაქი დარჩენილ შაქრის პუდრასთან ერთად და ნაღების ყველთან ერთად ათქვიფეთ. ცოტა ვანილი დაუმატეთ და კიდევ ერთხელ ათქვიფეთ.

ეს კრემი წაუსვით მთლიანად ტორტს და მოაყარეთ დაჭრილი კაკალი.

 

რადგან ანანასი და ბანანი ნამცხვრის შემადგენლობაში შედის, ამ ეგზოტიკური ხილის გამოყენება ასევე შეიძლება ნამცხვრის დეკორაციისთვის. თქვენი ფანტაზიით დაჭერით და განალაგეთ – არავინ განასხვავებს თქვენს შედევრს მაღაზიაში შეძენილისგან!

Related Articles