თევზი ტომატში მსოფლიოში ცნობილი კომბინაციაა. მარცვლეულის ან კარტოფილის ნებისმიერი გვერდითი კერძი, ამ კერძთან ერთად, სამეფო სადილი იქნება. მისი მომზადებისთვის უმჯობესია აიღოთ სკუმბრია – პომიდორი არ უკარგავს მას გემოვნებას.
სკუმბრიის რეცეპტი, რომელიც ყველას ყურადღებას იმსახურებს. პომიდვრის მჟავე წვენის წყალობით, თევზის ხორცი რბილდება, მაგრამ არა იმდენად, რომ თევზი ჩაიშალოს, მივიღებთ სკუმბრიის გემრიელ ნაჭრებს დიდი რაოდენობით სოუსით, რომელიც შეიძლება გამოყენებულ იქნას ცალკე სხვა კერძთანაც.
სკუმბრია ტომატში
ინგრედიენტები
სკუმბრია 2 ცალი.
ხახვი 1 ცალი
სტაფილო 1 ცალი
ბულგარული წიწაკა 1 ცალი
ტომატის წვენი 400 მლ
მარილი გემოვნებით შავი პილპილი გემოვნებით.
მომზადება
ავიღოთ ღრმა ქვაბი. ხახვი წვრილ ნახევარრგოლებად დავჭრათ, ბულგარული წიწაკა გრძელ, წვრილ ნაჭრებად. სტაფილო გავასუფთავოთ და გავხეხოთ.
პირველად, ზეთში მოშუშეთ ხახვი და სტაფილო. 4 წუთის შემდეგ დაამატეთ ბულგარული წიწაკა და ტომატის წვენი. გააჩერეთ დაახლოებით 5 წუთი, მარილი და წიწაკა დაამატეთ გემოვნებით.
თევზი გაასუფთავეთ, დაჭერით საშუალო ნაჭრებად, გარეცხეთ და ჩაალაგეთ ქვაბში ისე, რომ სოუსით მთლიანად დაიფაროს. დაახურეთ თავსახური და 20 წუთის განმავლობაში ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე. უგემრიელესია, მიირთვით ნოყიერ გარნირთან ერთად. კარგია ბრინჯთან და კარტოფილის პიურესთან ერთად.
თუ მოგწონთ მჟავე და ტკბილი გემოების კომბინაცია, დაამატეთ სუფრის კოვზი შაქარი. შეინახეთ ჩვენი რეცეპტი და გაუზიარეთ იგი სხვებს, თუ ფიქრობთ, რომ ის წარმატებულია!