დღეს გთავაზობთ გაეცნოთ როგორ მოვამზადოთ ძროხის ხორცი ბრაზილიურად. ადგილობრივებმა კარგად იციან ხორცის სწორად შერჩევა, სრულყოფილად შენელება სანელებლებით, ცხობის სწორი ტემპერატურა. ამიტომ ხორცი ამ რეცეპტის მიხედვით, ყოველთვის შესანიშნავია. ყველაფერი იდეალურია- გემო, არომატი, გარეგნობა. იმოგზაურეთ ცხელი ქვეყნის გემრიელ სამზარეულოში სახლიდან გაუსვლელად.
ღუმელში გამომცხვარი ხორცი ბრაზილიურად
ინგრედიენტები
ძროხის ხორცი 700 გ
თეთრი მშრალი ღვინო 200 მლ
თეთრი ღვინის ძმარი 100 მლ
ზეითუნის ზეთი 100 მლ
როზმარინი 1 ჩ.კ
მარილი 1 კგ.
შავი პილპილის მარცვალი 5 ცალი.
მომზადება
შეურიეთ სამი თხევადი ინგრედიენტი ერთმანეთს: ღვინის ძმარი, ღვინო, ზეითუნის ზეთი. ნარევს დაამატეთ როზმარინი და წიწაკა. ხორცის მარინადი მზად არის.
გარეცხეთ ხორცი. გააშრეთ იგი ქაღალდის ხელსახოცებით და მოათავსეთ მიღებულ მარინადში ორი საათის განმავლობაში. თუ დრო გაქვთ, შეგიძლიათ დატოვოთ ხორცი მარინადში უფრო დიდხანს.
მოათავსეთ ხორცი საცხობ ფორმაზე, სასურველია კიდეები მაღალი იყოს, დაასხით მარინადის მეოთხედი, დააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი და დააყარეთ დიდი ოდენობით მარილი.
დააყენეთ ღუმელის ტემპერატურა 195 ° C- მდე. აცხვეთ ხორცი 30 წუთის განმავლობაში. მიირთვით თხელ ნაჭრებად დაჭრილი.
ბევრი მომზადების დროს არასაკმარისად მიიჩნევს: გაფრთხილებთ, რომ საქონლის ხორცი საშუალოდ შემწვარი იქნება. მიუხედავად იმისა, რომ ხორცი უსისხლო იქნება, ის შიგნით ოდნავ ვარდისფრად დარჩება.
შეინახეთ ბმული და გაუგზავნეთ თქვენს მეგობრებს! ნამდვილად აღსანიშნავი კერძია.