ვისაც სურს გასინჯოს რაღაც გემრიელი და იპოვოს ახალი უჩვეულო კომბინაციები, ეს რეცეპტი მათთვისაა.

გსურთ ნამცხვრის მომზადება, მაგრამ ღუმელის ჩართვა გეზარებათ? ჩვენ ვიპოვნეთ საუკეთესო გამოსავალი თქვენთვის. ნამცხვარი გამოცხობის გარეშე, მხოლოდ ღვთიური საჩუქარია მათთვის, ვისაც სურს გასინჯოს რაღაც გემრიელი და იპოვოს ახალი უჩვეულო კომბინაციები.

ხმელი გარგარისა და შავი ქლიავის  წყალობით, ვანილის კრეკერების ნამცხვარი არა მხოლოდ გემრიელი, არამედ ჯანსაღია. ინგრედიენტებში მცირე რაოდენობით შაქარი ასევე ძალიან სასიამოვნოა. თუ გსურთ, სცადეთ დესერტისთვის სხვა ხმელი ხილის, ასევე კაკლის დამატება, – ეს ნამდვილად გემრიელს გახდის!

ტორტი კრეკერებით ცხობის გარეშე

ინგრედიენტები

კრეკერები 200 გრ

ქლიავი 80 გ

ხმელი გარგარი 80 გ

ნიგოზი 80 გრ

შავი შოკოლადი 120 გრ

კარაქი 85 გ

ხაჭო 360 გ

არაჟანი 250 გრ

შაქარი 80 გ

ვანილის შაქარი 30 გრ

ჟელატინი 1 ჩ.კ

წყალი 3 ს.კ.

რძე 2 ს.კ.

მომზადება

დაფქვით კრეკერი, ქლიავი, გამხმარი გარგარი და კაკალი ბლენდერში მოათავსეთ პატარა ნაჭრებად. კრეკერი შეიძლება იყოს ქიშმიშით.

измельчение в блендере

შეურიეთ 70 გრ კარაქი და 70 გ შოკოლადი. გაადნეთ ნარევი წყლის აბაზანაზე ან მიკროტალღურ ღუმელში.მდნარი შოკოლადი დაამატეთ კრეკერს და კარგად აურიეთ. მან უნდა შეიწოვოს შოკოლადის სველი მასა.

добавление шоколада в смесь

კრემისთვის, არაჟანს შეურიეთ შაქარი და 1 წუთი დატოვეთ, რომ მთლიანად გაიხსნას შაქარი. ცალკე თასში დაასხით ჟელატინს წყალი, აურიეთ და დატოვეთ გასაფუვებლად. 2-3 წუთის განმავლობაში თქვიფეთ არაჟანი შაქართან ერთად, დაამატეთ ხაჭო და გააგრძელეთ ნარევის თქვეფა.

приготовление крема

გაფუებული ჟელატინი მოათავსეთ მიკროტალღურ ღუმელში და გააცხელეთ.დაამატეთ ჟელატინს 2-3 სუფრის კოვზი კრემი და აურიეთ, შემდეგ მიქსერით აურიეთ და შემდეგ მიღებულ ნაზავს დაამატეთ კრემის დანარჩენი ნაწილი. კრემი უნდა გახდეს გლუვი. ქაღალდზე წაუსვით ცხიმი და გაშალეთ ფორმაში, რომელსაც ეხსნება გვერდები . ნამცხვარი ააწყვეთ ფენებად: ერთმანეთის მონაცვლეობით შოკოლადის  თხელი ფენა და კრემის ფენა. ბოლო ფენა უნდა გაკეთდეს შოკოლადიანი.

оформление торта

ტორტის ზედაპირი დაფარეთ ცელოფნით და მოათავსეთ მაცივარში ერთი ღამით.მინანქარი უნდა მოხარშოთ მეორე დღეს, როდესაც ნამცხვარი კარგად გაიჟღინთება.  შეურიეთ 50 გრ შოკოლადი, 15 გრ კარაქი და 2 ს.კ. რძე. აურიეთ ნარევი წყლის აბაზანაზე ან მიკროტალღურში.ტორტს მოასხით შოკოლადის მინანქარი და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე 15 წუთის განმავლობაში, რომ შოკოლადი გაცივდეს.

оформление торта помадкой

ამოიღეთ ნამცხვარი ფორმიდან და გადაიტანეთ თეფშზე.

დესერტი უბრალოდ შესანიშნავია ნებისმიერი ოჯახის დღესასწაულისთვის. გემრიელად მიირთვით!

Loading...