თუ თვლით, რომ სოკოს დამარინადება შრომატევადი და რთული საქმეა, სცადეთ ქამა სოკოს მომზადება ჩვენი მეთოდით.
ჩვენი რეცეპტი ბევრად უკეთესია სხვებთან შედარებით მინიმუმ ორი მიზეზის გამო: ჯერ ერთი, ის უსაზღვროდ გემრიელია და მეორეც, ძალიან სწრაფად მზადდება.
სოკო შეიძლება და აუცილებელია დამარილდეს დღესასწაულის დღეს, საკმარისია 20 წუთის და პროდუქტების მინიმალური ნაკრები.
როგორ დავამარილოთ სოკო
ინგრედიენტები
1 კგ შამპინიონი
2 ხახვი
6-8 კბილი. ნიორი
75 მლ მცენარეული ზეთი
1 ჩ.კ. მარილი
1 ს.კ. შაქარი
75 მლ ძმარი
10 ცალი ხმელი მიხაკი
10 ცალი სურნელოვანი პილპილი
10 ცალი შავი პილპილის მარცვალი
1 ჩ.კ. დაფქვილი ქინძი
6 ცალი დაფნის ფოთოლი
მომზადება
გარეცხეთ ქამა სოკო, გაასუფთავეთ, მსხვილები გაჭერით 2-4 ნაწილად.
ჩააწყვეთ სოკო მშრალ ტაფაზე, დააფარეთ ხუფი და მოშუშეთ საშუალო ცეცხლზე ხუთი წუთის განმავლობაში. სოკო გაუშვებს წვენს და ცოტა ჩაითუთქება.
ამავდროულად მოამზადეთ მარინადი: ნიორი თხლად დაჭერით, ხახვი დაჭერით ნახევარრგოლებად და ნიორს შეურიეთ ღრმა ჭურჭელში, დაამატეთ ზეთი, მარილი და შაქარი, პილპილის მარცვლები, ქინძი, მიხაკი და დაფნის ფოთოლი. ყველა ინგრედიენტს დაასხით ძმარი და კარგად აურიეთ.
სოკოს ტაფაში დაამატეთ მიღებული მარინადი და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 5-7 წუთის განმავლობაში. გამორთეთ ცეცხლი და დატოვეთ სოკო თავდახურული კიდევ სამი ან ოთხი წუთით.
მომზადებული სოკო მარინადთან ერთად ჩაასხით ლიტრანახევრიან ქილაში, დააფარეთ თავსახური და ბოლომდე გააციეთ. გაციებული სოკო შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში, ცოტა ხნით.
გემრიელი სოკოს მარინადი მიიტანეთ სუფრაზე დეგუსტაციისთვის. გემრიელად მიირთვით!
მზა სოკოს მარინადი მაცივარში შეიძლება ორ კვირამდეც შეინახოთ კონტეინერით. თუმცა ასეთი სოკო დიდხანს არ გაჩერდება, ის მალევე იჭმევა, ერთ ჯერზეც კი. ხოლო ზოგი დიასახლისი მომზადების დროსაც მიირთმევს.
თუ მოგეწონათ სადღესასწაულო სუფრის ჩვენი მარტივი რეცეპტი, არ უნდა დაგავიწყდეთ ამის შესახებ თქვენს მეგობრებს მოუყვეთ. დარწმუნებული ვართ, რომ თქვენი პიკულირებული სოკოის გასინჯვის შემდეგ, თავად სტუმრები მოითხოვენ მის მომზადებას.