პეჩენიების და რბილი ყველის შეფუთვა საკმარისი იქნება იმისათვის, რომ ლამაზი, მაღალი და უგემრიელესი სწრაფი დესერტი მოვამზადოთ.
ჩვეულებრივ, იყენებენ ძვირადღირებულ და ჰაეროვან მასკარპონეს, მაგრამ სახლში ყველაზე რბილი ყველის მომზადება კეფირის ორი პაკეტიდან ბევრად უფრო ხელმისაწვდომია: უბრალოდ გაყინეთ ისინი ერთი დღით ადრე, სანამ დაიწყებთ ნამცხვრის მომზადებას გამოცხობის გარეშე.
ინგრედიენტები
კეფირი 2 ლ
ნაღები 500 მლ
შედედებული რძე 250 მლ
წყალი 70 გრ
ჟელატინი 20 გრ
რძე 100 მლ
ნამცხვარი 300 გრ
მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
მომზადება
საღამოს გაყინეთ ცხიმიანი კეფირის ორი რბილი პაკეტი. როდესაც ისინი გამკვრივდებიან, ამოიღეთ გაყინული სითხე კოლოფიდან და მოათავსეთ ქსოვილით დაფარულ საწურზე, დაელოდეთ სანამ არ დაიწურება და მიიღებთ რბილ ყველს (ჩვეულებრივ, ის საღამოს მზად არის).
ათქვიფეთ ყველი შედედებულ რძესთან ერთად, სანამ არ გახდება გლუვი და გადადგით გვერდზე.
დაასხით ჟელატინს თბილი წყალი. სანამ ჟელატინი ფუვდება, ათქვიფეთ ნაღები (მინიმუმ 30% ცხიმიანობის) კრემის კონსისტენციამდე.
დადგით ჟელატინი დაბალ ცეცხლზე, დაუმატეთ ყველის მასა, თან ურიეთ, დაუმატეთ ათქვეფილი ნაღები. კრემი უნდა შეგრილდეს.
ნამცხვრის ფორმაში გავშალოთ ცელოფანი, წავუსვათ ზეთი და დავიწყოთ ტორტის აწყობა. პირველ ფენად დავალაგოთ პეჩენია, შემდეგ წავუსვათ კრემის ნახევარი, ზემოდან ისევ პეჩენიის ფენა და კრემის ნახევარი.
მას შემდეგ, რაც კიდევ რამდენიმე ნამცხვარი დარჩა, ხოლო კრემი უკვე დასრულებულია, ტორტი 20 წუთის განმავლობაში მაცივარში შედგით, რომ ცოტა გაყინოთ. გამოიყენეთ დარჩენილი ნამცხვარი, როგორც დეკორაცია.
ტორტი შეინახეთ მაცივარში 3 საათის განმავლობაში, სანამ არ გამაგრდება.
კრემით ისე იჟღინთება პეჩენია, რომ ტორტი ადვილად იჭრება დანით. კეფირის კრემის ტორტისთვის, ნებისმიერი პეჩენია შესაფერისია, განსაკუთრებით ისეთი შევსებით, როგორიცაა “ორეო” ან ბისკვიტი. სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ დაამატოთ შოკოლადის ან კარამელის ფენა. გემრიელად მიირთვით!