მე მიყვარს ბებიის ახალგაზრდობის შესახებ თავგადასავლების მოსმენა, მათში ყოველთვის არის რაღაც სასწავლო და სასარგებლო. ასე რომ, ამჯერად, სრულიად შემთხვევით, საუბარი იყო სამზარეულოზე და ბებიას გაახსენდა გამომცხვარი კომბოსტოს რეცეპტი, რომელსაც იგი იმ დროს თაყვანს სცემდა.
როგორ მოვამზადოთ კომბოსტო ფარშით
ინგრედიენტები
1 კგ კომბოსტო
800 გრ ხორცის ფარში
500 გრ კარტოფილი
3 ხახვი
5 კვერცხი
120 მლ რძე
200 გრ არაჟანი
მარილი
შავი პილპილი
მომზადება
პირველ რიგში მოამზადეთ კომბოსტო. დიდ ქვაბში აადუღეთ წყაი, ჩადეთ კომბოსტო და გათუთქეთ. მოაცალეთ ფოთლები და გააციეთ.
მოაჭერით ფოთლებს სქელი ადგილები. ხახვი დაჭერით და მოშუშეთ ზეთში ოქროსფერის მიღებამდე.
დაამატეთ ფარში და ნელ ცეცხლზე გააგრძელეთ მოშუშვა.
გაასუფთავეთ კარტოფილი და გახეხეთ. აურიეთ ფარშს, მოაყარეთ პილპილი და მარილი და მოშუშეთ. გულსართი მზადაა.
ცალკე ჭურჭელში ათქვიფეთ კვერცხი და რძე.
კომბოსტოს ფოთლები ფორმაზე დააწყვეთ ისე, რომ ძირი დაიფაროს, შემდეგ ფარშის ნახევარი გადაანაწილეთ, მოასხით ათქვეფილი რძე და კვერცხის ნახეარი და ზემოდან ისევ კომბოსტოს ფოთლები დაალაგეთ. ასე გაიმეორეთ მეორე ფენაც.
ბოლოს კომბოსტოს წაუსვით არაჟანი. 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში შედგით 40 წუთით და გამოაცხვეთ.
გამომცხვარი კომბოსტო კვერცხით, ხორცით და კარტოფილით – ეს მხოლოდ არაჩვეულებრივი კერძია, თქვენ აუცილებლად უნდა შეეცადოთ მისი მომზადება! კერძი იდეალურია ოჯახური და მეგობრული შეხვედრებისთვის, როდესაც თქვენ უნდა უმასპინძლოთ რაიმე კომპანიას.