ტრადიციული ავსტრალიური დესერტი. ეს არის ჰაეროვანი ნამცხვრები შოკოლადში, რომლებიც პირში დნება.

by ekaterine

ავსტრალია იმდენად შორს არის ჩვენგან, რომ მისი სამზარეულოს შესახებ ცოტა რამ ვიცით. იმისათვის, რომ ცოტა მეტი გაიგოთ ამ ქვეყნის შესახებ, დღეს  გაგიზიარებთ ერთ-ერთ ტრადიციულ ავსტრალიურ დესერტის რეცეპტს, სახელწოდებით ლემინგტონები.

ეს არის ჰაეროვანი ფოროვანი ბისკვიტის ნამცხვრებია, რომლებიც გაჟღენთილია შოკოლადის სიროფში და მოყრილი აქვთ ქოქოსის ფანტელები. როგორც მოზრდილები, ასევე ბავშვები გიჟდებიან ამ მარტივ დესერტზე.

ინგრედიენტები

კვერცხი 3 ცალი

შაქარი 200 გრ

მზესუმზირის ზეთი 100 მლ

რძე 250 მლ

გამაფხვიერებელი 0,5 ჩ / კ.

ვანილის შაქარი 1 ს/კ.

ხორბლის ფქვილი 250 გ

კაკაოს ფხვნილი 1 ს/კ.

შავი შოკოლადი 50 გრ

ქოქოსი გემოვნებით

მომზადება

თასში აურიეთ კვერცხი და 150 გრ შაქარი, დაამატეთ ვანილის შაქარი და ათქვიფეთ მიქსერით ან ბლენდერით დაახლოებით 3 წუთის განმავლობაში.

დაამატეთ 125 მლ რძე და თქვიფეთ კიდევ სამი წუთი.

შემდეგ დაამატეთ მცენარეული ზეთი, გამაფხვიერებელი, ფქვილი და აურიეთ ცომი, სანამ არ დარბილდება და ერთგვაროვანი არ გახდება.

დაასხით ცომი ზეთოვანი ფურცლით დაფარულ ფორმაში.

 

შედგით ფორმა ღუმელში  180 გრადუსზე ნახევარი საათის განმავლობაში.

 

ბისკვიტის გამოღების შემდეგ, ოდნავ გააციეთ, შემდეგ გადააბრუნეთ და ფრთხილად მოაცილეთ ქაღალდი.

დარჩენილი რძე და შაქარი ჩაასხით ქვაბში, მიამატეთ კაკაო და შოკოლადი, მიიყვანეთ მასა ადუღებამდე და პერიოდულად ურიეთ. გააციეთ სოუსი ოთახის ტემპერატურამდე.

ბისკვიტი დავჭრათ 16 კუბიკად. ამოავლეთ თითოეული კუბიკი სოუსში ყველა მხრიდან, შემდეგ მოაყარეთ ქოქოსის ფანტელი.

 

 

მოამზადეთ ნამცხვარი ოჯახისთვის და გაუმასპინძლდით მეგობრებსაც! მანამდე კი გაუზიარეთ რეცეპტი!

Related Articles