პეროგი თაფლით 10 წუთში. ალჟირული დესერტი ტაფაზე.

by ekaterine

ალჟირელები ძალიან ხშირად მოიხმარენ თაფლს. მათი ტკბილეული ძირითადად თაფლის, კაკლის და ხმელი ხილისგან შედგება. მიუხედავად იმისა, რომ  ნამცხვრები ძალიან ტკბილია, მასში შაქარი არ არის. საინტერესოა, რომ ალჟირელები იშვიათად მოიხმარენ რძის პროდუქტებს. შემოგთავაზებთ ალჟირის ეროვნული კერძის რეცეპტს. ეს არის ნამცხვარი შაქრის, კეფირი და რძის გარეშე, რომელიც ტაფაში მზადდება.

 

 

ინგრედიენტები

6 ს.კ. მანანის ბურღული

7 კვერცხი

5 ს.კ. თაფლი

3 ს.კ. მცენარეული ზეთი

10 გ გამაფხვიერებელი

მარილი

მომზადება

ათქვიფეთ კვერცხი. ნუ გაგიკვირდებათ მისი რაოდენობა. კვერცხი ცომის საფუძველია.

 

დაამატეთ მანანი და აურიეთ 5 წუთის განმავლობაში.

 

დაამატეთ მწიკვი მარილი და ზეთი და ათქვიფეთ.

გააცხელეთ ზეთიანი ტაფა. დაამატეთ ცომს გამაფხვიერებელი და აურიეთ.

 

ცხელ ტაფაში მოათავსეთ ცომი და აცხვეთ 5 წუთი თავდახურულ მდგომარეობაში, შემდეგ გადმოაბრუნეთ და კიდევ 3 წუთი დატოვეთ.

 

გადმოიღეთ პეროგი თეფშზე და მოასხით თაფლი.

 

ტორტი რბილი და ელასტიურია. თუ არ გაქვთ მანანის ბურღული, მაშინ შეგიძლიათ შეცვალოთ იგი ფქვილით და დაამატეთ 1ჩ.კ. სახამებელი. ამ შემთხვევაში, პეროგი არ იქნება ისეთი ჰაეროვანი, მაგრამ მაინც გემრიელი გამოვა. თქვენ ასევე შეგიძლიათ ცხიმიანი ნამცხვარი სიროფით ან ჯემით დააგემოვნოთ.

Related Articles