გემოს საოცარი კომბინაცია 1:4. ასე ვამზადებ ჟოლოს ჯემს, რომელიც ყველას ძალიან უყვარს.

by ekaterine

კლასიკური ჟოლოს ჯემი ყველასთვის სასარგებლოა. შეგიძლიათ მიირთვათ ცხელ სასმელთან, ნამცხვართან, პურთან ერთად. ტკბილი, არომატული და გემრიელია.

ჟოლოს ძალიან უხდება ბანანის დამატება. ეს ორი გემოს საოცარი კომბინაციაა.

 

ერთი შეხედვით ჟოლოს ჯემი ადვილი მოსამზადებელია, მაგრამ შეიძლება მისი გემო ძედმეტმა დანამატებმა გააფუჭოს. საუკეთესო დანამატებია ლიმონის, პიტნა, ბალზამიკო. ჟოლოს გემო რომ არ დაიკარგოს შეგიძლიათ დაამატოთ ვაშლი, მსხალი, მოცვი, ბანანი. ჟოლო არ არის მეგობრული მარწყვის და სმაროდინის მიმართ. ამ კენკრას კიდევ უფრო ძლიერი არომატი აქვს, ვიდრე ჟოლოს.

 

ჟოლოს ჯემით ბანანით ინახება დიდი ხნის განმავლობაში. შესაძლებელია გაყინული კენკრის გამოყენებაც, რაც სარგებელს ორმაგად ზრდის. ბანანს აქვს კალიუმი, მაგნიუმი, ვიტამინი C, რკინა, ახალგაზრდობის ვიტამინი E  და, რა თქმა უნდა, სეროტონინი – ბედნიერების ჰორმონი. ასეთი გემრიელობის მომზადება აუცილებელიც არის!

ჟოლოს ჯემი

შემადგენლობა

1 კგ ჟოლო

250 გ ბანანის რბილობი

800 გ შაქარი

1 ჩ/კ. ლიმონმჟავა ან წვენი

მომზადება

თუ გაყინული ჟოლოს ჯემის გაკეთება გსურთ, ოთახის ტემპერატურაზე გაალღვეთ და ზედმეტი სითხე გადაწურეთ. თუ ჟოლომ არომატი დაკარგა, დაამატეთ ვანილი და 30 მლ კონიაკი ( 1 კგ ჟოლოზე) .

 

ჟოლო დააბლენდერეთ ან გააკეთეთ პიურე კარტოფილის საზელით. დაჭერით ბანანი და დაამატეთ.

 

მოაყარეთ შაქარი და ლიმონმჟავა. საშუალო ცეცხლზე დადგით, პერიოდულად ურიეთ, რომ არ მიიწვას.

 

ადუღების შემდეგ დაუწიეთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე და 10 15 წუთი ადუღეთ. მოხადეთ ქაფი. თუ სქელი ჯემი გიყვართ, ხარშეთ 30 წუთი ან 10 წუთიანი ხარშვის შემდეგ დაუმატეთ პექტინი ( 1 კგ. პიურეზე 12 15 გრ.)

ცეცხლიდან გადმოღების გარეშე ჩაასხით სტერილურ ქილებში და მოხუფეთ. გადმოატრიალეთ ქილები და თბილად შეფუთეთ გაციებამდე. შემდეგ შეინახეთ ცივ ადგილას.

 

Related Articles