გერმანული კულინარიის ერთ-ერთ საიტზე გადავაწყდი საინტერესო რეცეპტს, რომელიც ასე ითარგმნება: “ჭიანჭველების ტორტი”. ნუ იჩქარდებით მის შედარებას ცნობილ ნამცხვართან, “ჭიანჭველების ბუდე”, რადგან ეს ორი სრულიად განსხვავებული რეცეპტია.
შოკოლადის ნამცხვარი ალუბლით
შემადგენლობა
ალუბალი 700 გ
კარაქი 300 გ
შაქარი 200 გრ
ვანილის შაქარი 10 გ
კვერცხი 4 ცალი.
ხორბლის ფქვილი 300 გრ
გამაფხვიერებელი 1 ს/კ.
ლიქიორი 50 მლ
შოკოლადის წვეთები 150 გ
შავი შოკოლადი 200 გრ
ნაღები 200 გრ
ქოქოსის ზეთი 20 გ
მომზადება
თუ გამოიყენებთ გაყინულ ან დაკონსერვებულ ალუბალს, წინასწარ საწურზე დაყარეთ, რომ დაიწუროს.
მიქსერით ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი შაქართან და ვანილთან ერთად. შემდეგ თითო-თითოდ შეათქვიფეთ კვერცხი და დაამატეთ ლიქიორი.
დაამატეთ ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად. დაამატეთ შოკოლადის წვეთები და ალუბალი, ფრთხილად აურიეთ.
ცხიმწასმულ ფორმაში ჩაასხით ცომი და შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. 15-20 წუთის შემდეგ გამოიღეთ და გააციეთ.
გაადნეთ შოკოლადი, დაუმატეთ ქოქოსის ზეთი და ათქვეფილი ნაღები, დაასხით ნამცხვარს და გააციეთ.
გემრიელად მიირთვით!