გაგიზირებთ “ნაპოლეონის” ექსკლუზიურ რეცეპტს, რომელმაც შინაარსით ყველა ტრადიციულ რეცეპტს გაუწია კონკურენცია.
შემადგენლობა
ხორბლის ფქვილი 550 გ
საცხობი ფხვნილი 1,5 ჩ/კ.
მარგარინი 300 გრ
არაჟანი 200 გ
კვერცხის გული 6 ც.
კვერცხის ცილა 6 ცალი.
შაქარი 270 გ
კაკალი 200 გ
კარაქი 500 გ
შედედებული რძე მოხარშული 400 გ
შედედებული რძე უმი 400 გ
მომზადება
ფქვილში აურიეთ საცხობი ფხვნილი, კარაქი გახეხეთ სახეხზე და ფქვილში ასრისეთ.
ცალკე ჭურჭელში ათქვიფეთ კვერცხის გულები( ცილები შეინახეთ მაცივარში ) და არაჟანი, ჩაასხით ფქვილიან მასაში და მოზილეთ ცომი. დააფარეთ ცელოფანი და შედგით 30 წუთი მაცივარში.
ათქვიფეთ ცილა, დაამატეთ შაქარი და კარგად ათქვიფეთ გათეთრებამდე. დაამატეთ დაფქვილი ნიგოზი.
გაციებული ცომი გაყავით 7 ტოლ ნაწილად.
გაათხელეთ ერთი ფირფიტა, შემოაჭერით გვერდები ლამაზად, შემოჭრილი ცომის ნაწილები შეინახეთ. წაუსვით ბეზე და გამოაცხეთ 180 გრადუსზე. ასე უნდა გამოცხვეს 5 ფირფიტა. ორ ფირფიტას ბეზე არ სჭირდება, ისე უნდა გამოცხვეს.
სანამ ფირფიტები გაცივდება, გაამზადეთ კრემი: ათქვიფეთ ოთახის ტემპერატურის კარაქი, დაამატეთ მოხარშული შესქ. რძე, ათქვიფეთ კარგად და დაამატეთ უმი შესქ. რძე. კრემის ინგრედიენტები ერთი ტემპერატურის უნდა იყოს, რომ კრემი არ აიჭრას.
ავაწყოთ ტორტი: ბეზეან ფირფიტას წავუსვათ ცოტა კრემი, რომ არ დაიმტვრეს, დაადეთ ფირფიტა ბეზეს გარეშე და წაუსვით კრემი თანაბრად, შემდეგ ისევ ბეზეიანი ფირფიტა, კრემი…
ბოლო ფირფიტას წაუსვით კრემი და მოაყარეთ ცომის გამომცხვარი მონაჭრები. ტორტი დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე, რომ კარგად გაიჟღინთოს კრემით.
ტორტის გემო მოგვაგონებს “ოქროს გასაღებს”, ხრაშუნა ბეზე კრემით კი – ლეგენდარულ “კიევის ტორტს”.
ამ ტკბილეულს ყველაფერი ალამაზებს: სრულყოფილი კრემი, ზომიერად გაჟღნთილი ფირფიტები, შესანიშნავი სადღესასწაულო ვარიანტია.