ხუთი ჩიზქეიქი, რომლებიც შეგაყვარებთ PP დესერტებს,
ამასთან, ისინი არა მხოლოდ ძალიან გემრიელი და ნაზი, არამედ აბსოლუტურად უსაფრთხოა თქვენი წელისთვის.
1. გადარჩენა ტკბილეულის მოყვარულთათვის: შოკოლადის ჩიზქეიქი (გამოცხობის გარეშე)
ინგრედიენტები:
● უცხიმო ხაჭო 400გრ
● უცხიმო რძე 100გრ
● თაფლი 20 გრ
● საკვები ჟელატინი 15გრ
● კაკაოს ფხვნილი 50გრ
მომზადება:
1. 15 გრ ჟელატინი დაასველეთ ჭიქა წყალში 30 წუთის განმავლობაში.
2. შემდეგ გადაწურეთ წყალი აფუებული ჟელატინიდან (თუ დარჩა).
3. დადგით დაბალ ცეცხლზე, დაუმატეთ რძე, ხაჭო, კაკაო და თაფლი.
4. ყველაფერი ბლენდერით აურიეთ ერთგვაროვან მასაში. ჩაასხით ფორმაში და შედგით მაცივარში გამაგრებამდე.
2. ყველაზე ცილოვანი ჩიზქეიქი
ინგრედიენტები:
კორჟი:
● 3-4 ს.კ. კოვზი შვრიის ქატო
● 2 ს.კ. კოვზი თხევადი ხაჭო 0% (შეიძლება შეიცვალოს 3 სუფრის კოვზი კეფირი 0
● 1 კვერცხი
● სტევია
შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი, მოათავსეთ ტაფაზე და გამოაცხვეთ 15-20 წუთის განმავლობაში. ქერქი კრეკერივით უნდა იყოს.
კრემი:
● 400 გრ უცხიმო ხაჭო
● 2 კვერცხი
● 1 ს.კ. კოვზი უცხიმო კეფირი ან ნატურალური იოგურტი
● ვანილინი, სტევია
● სოდა
მომზადება:
გააცალკევეთ ცილა გულებისგან და ცილა გადადგით. გულები და ყველა სხვა ინგრედიენტი აურიეთ. ცილა ათქვიფეთ სქელ ქაფამდე და ფრთხილად დაუმატეთ კრემს. დაასხით ყველაფერი მზა ქერქზე. გამოაცხვეთ ღუმელში 30-40 წუთის განმავლობაში.
3. ვაშლი-ბანანის ჩიზქეიქი გამოცხობის გარეშე
ინგრედიენტები:
კორჟი:
● გარგარი ჩირი 50 გრ
● ქიშმიში 50 გ
● მთლიანი პური 200 გრ
● თაფლი 1 ჩ.კ.
ზედა ფენა:
● უცხიმო რძე 100 მლ
● უცხიმო თხევადი ხაჭო 300გრ
● ორი საშუალო ზომის ბანანი 200 გრ
● ჟელატინი 1 ს.კ.
● ვაშლი 150 გრ
● დარიჩინი გემოვნებით
მომზადება:
1. ახალი პური დავჭრათ კუბიკებად. მოათავსეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში. კარგად ვაშრობთ. დროდადრო აურიეთ და დარწმუნდით, რომ არ დაიწყებენ წვას. შემდეგ მიღებულ კრეკერებს წვრილად დავფქვავთ. პარალელურად ჩირი და თაფლი დაფქვით პურის მარცვლებთან ერთად. და მშვენიერი ნარევი მოათავსეთ ცხიმწასმულ ფორმაში.
2. თხლად დავჭრათ ვაშლი და მოვათავსოთ ქერქის თავზე. იგივეს ვაკეთებთ ერთ ბანანთან ერთად.
3. დაალბეთ ჟელატინი ჭიქა წყალში. როცა აფუვდება, გააცხელეთ გაზქურაზე. ფრთხილად იყავით, რომ ადუღებამდე არ მიიყვანოთ.
4. ბანანი აქციეთ პიურედ, შეურიეთ ხაჭო, დაუმატეთ რძე და დარიჩინი. თავად ნამცხვარი ჩირისგან და ხილისგან ტკბილი გამოდის.
5. ხაჭოს ნარევში ჩაასხით ოდნავ გაციებული ჟელატინი, მოურიეთ და ნარევი მაშინვე ჩაასხით ფორმაში. ასევე შეგიძლიათ ზემოდან დაამატოთ პატარა ბანანის ნაჭრები საყვარელი დეკორაციისთვის. ან რაიმე კონტრასტული ხილი. მარწყვი, მაგალითად.
6. გემრიელი საკვები მოათავსეთ მაცივარში. სასურველია ღამით. დილით კი სილამაზე და სიხარული გელოდებათ!
4. ჩიზქეიქი ვაშლით
ინგრედიენტები:
პატარა ფორმისთვის 10-15 სმ:
● 1 ტკბილი ვაშლი
● 175 გრ რბილი უცხიმო ხაჭო (ან შეგიძლიათ გამოიყენოთ ფილადელფიის ყველი)
● 1 ცილა
● ცოტა ვანილინი, სტევია გემოვნებით
● 1 ჩაის კოვზი დარიჩინი
მომზადება:
ფორმის ძირზე მოათავსეთ ვაშლის ნაჭრები, ხაჭოს შეურიეთ 1 კვერცხის ცილა და სტევია, ათქვიფეთ და მოასხით ვაშლებს. ვაშლიც დავჭრათ პატარა კვადრატებად, მოვაყაროთ დარიჩინი და შევდგათ მიკროტალღურ ღუმელში 1 წუთით, რომ დარბილდეს. ზემოდან მოათავსეთ ხაჭოს ნარევი და შედგით ღუმელში 30 წუთით, წინასწარ გახურებულ 180 გრადუსზე.
5. ვაშლის ჩიზქეიქი
ინგრედიენტები:
2-4 პორციისთვის:
● დიდი, ტკბილი ვაშლი 4 ც.
● კვერცხი ( გული) 1 ც.
● უცხიმო რბილი ხაჭო 150 გრ
● ვანილი
მომზადება:
ვაშლის ზედა მესამედი გაფცქვენით. ამოჭერით გული. კოვზით ფრთხილად ამოიღეთ რბილობი.
ხაჭო აურიეთ კვერცხის გულთან და ვანილთან ერთად და მოათავსეთ ვაშლში.
მოათავსეთ ცეცხლგამძლე ფორმაში, დაასხით ცოტა წყალი და გამოაცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში 200°C-ზე.
სუფრასთან მიტანამდე შეგიძლიათ მოასხათ ნატურალური იოგურტი.