ხაჭო და ჟელატინი ის ინგრედიენტებია, რომლებთანაც ძალიან მიყვარს მუშაობა. მათი გამოყენება შეგიძლიათ ნამცხვრის კრემის მოსამზადებლად, კენკრით დესერტისთვის ან ცივი ჩიზქეიქისთვის. თუმცა, ჩემს ოჯახს ყველაზე მეტად მოსწონს ხაჭოსგან დამზადებული მარმარილოს სუფლე. ეს სამ ფენიანი დელიკატესი შეიძლება უბრალო ჩანდეს, მაგრამ გემოთი პირში დნება!
ამავე დროს ნოყიერი და მსუბუქი გამოდის, ამიტომ შეგიძლიათ საუზმეზეც კი მიირთვათ. ამ დესერტის კიდევ ერთი უპირატესობა ის არის, რომ მხოლოდ შვიდი ინგრედიენტია, რომლებიც თითქმის ყოველთვის შეგიძლიათ იპოვოთ სამზარეულოში. გაქვთ 15-20 წუთი თავისუფალი? შემდეგ სამზარეულოში გავდივართ და სწრაფად ვურევთ ყველაფერს!
როგორ მოვამზადოთ მარმარილოს სუფლე ხაჭოსგან
ინგრედიენტები
ხაჭო 400 გრ
არაჟანი 500 გრ
ნამცხვარი 6 ც
რძე 6 ს.კ.
კაკაოს ფხვნილი 5 ს.კ.
შაქარი 4 ს.კ.
ჟელატინი 35 გ
მომზადება
ხაჭო, არაჟანი და შაქარი აურიეთ მიქსერით, სანამ ერთგვაროვანი კონსისტენცია არ მიიღება და შაქარი არ გაიხსნება.
ჟელატინი დაალბეთ თბილ წყალთან ერთად ისე, რომ წყალმა მთლიანად დაფაროს დაახლოებით 0,5 სმ-ით ჟელატინს. 30 წუთის შემდეგ დაასხით რძე და დადგით დაბალ ცეცხლზე. ნარევი კარგად გავაცხელოთ, მაგრამ არ ავადუღოთ. ჟელატინის მასა თხელ ნაკადად ჩავასხათ ხაჭოიანში. კარგად აურიეთ.
მიღებული მასა გაყავით სამ ნაწილად. ერთს დაუმატეთ კაკაო, მეორეს დაქუცმაცებული ნამცხვრები, ხოლო მესამე თეთრი დატოვეთ (სურვილისამებრ შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა ვანილი).
დააფარეთ მრგვალ სალათის თასს საკვები ცელოფანი. მონაცვლეობით დაასხით 2 ს.კ. თითოეული ხაჭოს ნარევი, სანამ კონტეინერი არ გაივსება.
სუფლე შედგით მაცივარში გამაგრებამდე, დაახლოებით 6 საათის განმავლობაში.
გადააბრუნეთ გაყინული სუფლე თეფშზე და მოაცილეთ ცელოფანი.
მარმარილოს ხაჭოს სუფლეს მომზადება არ არის რთული. თქვენ შეგიძლიათ ეს პროცესი გადააქციოთ სახალისო კულინარიულ საქმიანობად თქვენს შვილებთან ან შვილიშვილებთან ერთად. შიგთავსითაც შეგიძლიათ იყოთ შემოქმედებითი: მესამე ნაწილს დაუმატეთ ანანასის ნაჭრები, თხილი ან ქოქოსის ფანტელები. გემრიელი და ეგზოტიკური გამოვა. გემრიელად მიირთვით!