მრავალფენიანი სალათის არაჩვეულებრივი და ძალიან გემრიელი შემცვლელი!

by ekaterine

ალბათ ყველას, გამონაკლისის გარეშე, სმენია ისეთი დესერტის შესახებ, როგორიცაა ნაპოლეონის ნამცხვარი. ადამიანების უმეტესობა ამ კერძს მხოლოდ ტკბილ შიგთავსთან უკავშირებს. მაგრამ არიან ისეთებიც, რომლებსაც სურთ ექსპერიმენტები  “ნაპოლეონის” თევზით მომზადებით.

ეს კერძი მარილიანი შიგთავსით გამოდის წარმოუდგენლად მადისაღმძვრელი და საოცრად გემრიელი. ეს ნამცხვარი ძალიან ადვილად იჭრება დახვეწილ ნაჭრებად. ნამდვილი აღმოჩენაა სადღესასწაულო სუფრისთვის!

როგორ მოვამზადოთ ნაპოლეონის ნამცხვარი

ასეთი სანახაობრივი კერძის მოსაწყობად, არ გჭირდებათ ცომის მოზელვა. ყველაფერი გაცილებით მარტივია! ამ საჭმლის მოსამზადებლად შესანიშნავია ფენოვანი ცომი საფუარის გარეშე, რომლის შეძენაც შეგიძლიათ ნებისმიერ მაღაზიაში. ჯერ მხოლოდ მისი გაყინვა დაგჭირდებათ.

ინგრედიენტები

ფენოვანი ცომი საფუარის გარეშე 1 კგ

სარდინი ზეთში 250 გ

კვერცხი 4 ც

სტაფილო 2 ც

მარილი

მაიონეზი 100 გ

კრემ- ყველი 200 გრ

ნიორი 2 კბილი.

მომზადება

მსუბუქად გააბრტყელეთ ცომი. დავჭრათ თანაბარი ზომის 5 მართკუთხა ნაწილად. მოათავსეთ ისინი და ცომის მონაჭრები პერგამენტით დაფენილ საცხობ ფირფიტაზე.

ჩანგლით ვაკეთებთ ნაჩხვლეტებს მთელ ზედაპირზე. შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში.

გააცივეთ, მოხარშეთ სტაფილო დარბილებამდე. გააგრილეთ და მოაცილეთ კანი. ბოსტნეული გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. გაასუფთავეთ ნიორი. გაჭყლიტეთ. დაუმატეთ ნიორი, ცოტა მარილი და 2 ს.კ.  მაიონეზი სტაფილოს. აურიეთ კარგად.

მოხარშეთ კვერცხები მაგრად. გააგრილეთ და შემდეგ გააცალეთ კანი. კვერცხები გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. დაამატეთ მათ ცოტა მაიონეზი. მსუბუქად მოყარეთ მარილი და კარგად აურიეთ.

დაკონსერვებული სარდინი მოათავსეთ თასში. თევზს  ჩანგლით ვჭრით. ჩაასხით მასში ცოტაოდენი ქილის ზეთი. კარგად აურიეთ.


ფენოვანი ცომის ფირფიტა მოათავსეთ თეფშზე. შეზეთეთ მაიონეზით. ზემოდან მოათავსეთ თევზის მთლიანი რაოდენობის ნახევარი, თანაბრად გაანაწილეთ. შემდეგ მოათავსეთ ნამცხვრის მეორე ფენა.

ზემოდან მოათავსეთ სტაფილო. შემდეგ კვლავ ვათავსებთ ცომის ნაჭერს. წაუსვით კვერცხის ნარევი, დააფინეთ  კიდევ ერთი ფენა. ზემოდან წაუსვით დარჩენილი თევზის ნარევი.

დაასრულეთ ყველაფერი ნამცხვრის მეხუთე ფენით. შეფუთეთ ნამცხვარი საკვები ცელოფნით. ზემოდან წონისთვის ვათავსებთ ხის დაფას. შედგით მაცივარში მინიმუმ 12 საათით.

ნამცხვრის გვერდები ჩამოჭერით. ნამცხვრის ზემოდან და გვერდებზე წაუსვით კრემ-ყველი. ფენოვანი ცომის მონაჭრევი დაფხვენით და მოაყარეთ კერძს.

ეს არომატული ნამცხვარი მარილიანი შიგთავსით უნდა მორთოთ მწვანე ხახვითა და ბროწეულით. ამისათვის აიღეთ მწვანილი და გარეცხეთ გამდინარე წყლის ქვეშ და გააშრეთ. ხახვი წვრილად დაჭერით და კერძის თავზე ზოლებად მოათავსეთ. ზემოდან მოათავსეთ ბროწეულის მარცვლები. მზადაა!

Related Articles