მარილიანი ნაზი შიგთავსით: საფუვრიანი ცომის მინი- ღვეზელები ღუმელში.

by ekaterine

სახლში გამომცხვარი ღვეზელები ყოველთვის უფრო გემრიელია, ვიდრე მაღაზიაში ნაყიდი. თქვენ მათ სიყვარულით ამზადებთ, ირჩევთ საუკეთესო ინგრედიენტებს. საოცარი არომატი იფანტება მთელ ბინაში საკუთარი ხელით მომზადებული ახალი ცომეულისგან! ბოლო დროს სულ უფრო ხშირად ვაცხობ ყველის ღვეზელებს – გემრიელ, რბილ და ოქროსფერ-ყავისფერ გემრიელობას.

ისინი შეიძლება მიირთვათ როგორც დამოუკიდებელ კერძად , ან როგორც სუპის, სალათის, ცხელი ხორცის ან თევზის დამატება. ეს საფუარით სავსე ღვეზელები ყველაფერში იდეალურია! მცირე რაოდენობით ინგრედიენტებიდან მიიღებთ არომატული ცომეულის მთლიან საცხობ უჯრას.

როგორ მოვამზადოთ საფუარის ღვეზელები ყველით ღუმელში

ღუმელში ღვეზელების მოსამზადებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ არა მხოლოდ ნედლი საფუარი, არამედ მშრალი საფუარიც. ამ პროდუქტის მხოლოდ 7 გ დაგჭირდებათ, შიგთავსად უმჯობესია მარილიანი ყველი აირჩიოთ. თუ ახალი გაქვთ, დაამატეთ მარილი გემოვნებით. გარდა ამისა, ამ ცომს კარგად უხდება ცხარე ყველი.

ინგრედიენტები

რძე 200 მლ

საფუარი 25 გრ

შაქარი 1 ჩ/კ

წყალი 200 მლ

მზესუმზირის ზეთი 100 მლ

ხორბლის ფქვილი 700 გრ

ყველი 500 გრ

კვერცხი 1 ც

მარილი გემოვნებით

მომზადება

შაქარი შეურიეთ საფუარს და თბილ რძეს ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, დატოვეთ 10 წუთი.

1 ს/კ ფქვილში აურიეთ. ლ. მარილი, დაუმატეთ ცომი, წყალი და 70 მლ მზესუმზირის ზეთი. მოზილეთ ცომი. მოზელის ბოლოს დაუმატეთ დარჩენილი კარაქი.

გაყავით ცომი 12 ნაწილად, თითოეული გააბრტყელეთ ბურთულად. უფრო ადვილია ზეთოვან მაგიდაზე მუშაობა. ცომის ბურთულებს ზეთიც წაუსვით. გადააფარეთ პირსახოცი და გააჩერეთ ნახევარი საათით.


ყველს დაუმატეთ კვერცხის ცილა და აურიეთ.

ცომის თითოეული ბურთი გააბრტყელეთ თხელ ფენად და გაანაწილეთ ყველის შიგთავსით. გადაახვიეთ ფენა რულეტად და მოათავსეთ ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე. გაიმეორეთ ცომის დარჩენილი ბურთებით. რულეტებს დააფარეთ პირსახოცი და გააჩერეთ 30 წუთი.


ახლა რულეტები დავჭრათ პორციებად და წავუსვათ კვერცხის გულისა და 1 ს.კ. რძის ნარევი. აცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში 200 ° C-ზე.


არ ინერვიულოთ, ახალბედა დიასახლისსაც კი არავითარი პრობლემა არ შეექმნება. უბრალოდ მკაცრად დაიცავით ინგრედიენტების ინსტრუქციები და პროპორციები. გაახარეთ თქვენი ოჯახი ვარდისფერი ღვეზელებით. გარწმუნებთ, საღამომდე ერთიც არ დარჩება!

Related Articles