მიყვარს გახეხილი ღვეზელები შეუდარებელი გემოსა და მომზადების სიმარტივის გამო. ყოველი ნაჭერი ფაქტიურად დნება პირში!

by ekaterine

სახლში ყველამ შეიყვარა ეს ლიმონის ღვეზელი, და ახლა ყოველ შაბათ-კვირას ვამზადებ ჩაისთვის! კარაქზე დამზადებული დესერტი  უბრალოდ დნება პირში.  ფუმფულა ხაჭოს შევსება ციტრუსის ნოტებით შესანიშნავად ავსებს ცომეულს. როგორც ჩანს, არაფერია რთული, მაგრამ შედეგი საოცარია!

ამ გახეხილი ღვეზელის ვანილი-ციტრუსის არომატი მყისიერად ვრცელდება მთელ ბინაში და ოჯახს სამზარეულოში ეპატიჟება. რა ძნელია მოითმინო, უნდა გაცივდეს სანამ დაჭრი და ჩაიზე მიირთმევ! რა თქმა უნდა, დესერტზე  ყოველი დახარჯული წუთი ნამდვილად ღირს. სხვათა შორის, ხაჭოს ღვეზელი სწრაფად მზადდება, რადგან ცომთან აურზაური არ გჭირდებათ.

როგორ მოვამზადოთ გახეხილი ლიმონიანი ღვეზელი ხაჭოთი ღუმელში

გახეხილი ლიმონის ღვეზელის მოსამზადებლად კარაქის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ მარგარინი ან ორივეს ნარევი. გარდა ამისა, ცომისთვის და შევსებისთვის შაქრის რაოდენობა დამოუკიდებლად შეიძლება დარეგულირდეს. თუ თქვენ ტკბილი გიყვართ, ინგრედიენტებში ჩამოთვლილი დამატკბობელი თქვენთვის საკმარისი იქნება.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 400 გრ

გამაფხვიერებელი 12 გრ

კარაქი 200 გრ

შაქარი 450 გრ

კვერცხი 4 ც

ვანილის შაქარი 30 გრ

მარილი 1 ჩ.კ

ხაჭო 1 კგ

ლიმონი 1 ც

მანი 3 ს.კ.

მომზადება

ფქვილს აურიეთ გამაფხვიერებელი, მარილი, 200 გრ შაქარი და 10 გრ ვანილის შაქარი. დაუმატეთ კარაქი და გული, მოზილეთ ცომი. გაყავით ორ ნაწილად, თითოეულ ნაწილს გადაახვიეთ ცელოფანი და შედგით საყინულეში 30–40 წუთით.

ამასობაში მოამზადეთ შიგთავსი. ხაჭო შეურიეთ 125გრ შაქარს და ვანილის შაქარს.ცალკე ათქვიფეთ ცილა ფუმფულა მასად. თანდათან დაუმატეთ დარჩენილი შაქარი და განაგრძეთ თქვეფა.

აურიეთ ცილის ნარევი ხაჭოში. ბოლოს დაუმატეთ ლიმონის წვენი და ცედრა, მანი. ინგრედიენტები კარგად აურიეთ.

საცხობ ფორმას დააფარეთ პერგამენტი და გახეხეთ ცომის ნახევარი, თანაბრად გაანაწილეთ.


ზემოდან მოაყარეთ ხაჭოს შიგთავსი და მოაყარეთ გახეხილი ცომის მეორე ნახევარი. აცხვეთ 40 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე.

აუცილებლად დაელოდეთ სანამ ღვეზელის შიგთავსი გაცივდება და გამაგრდება. მხოლოდ ამის შემდეგ დაჭერით გამომცხვარი ნაწილებად, რათა შიგთავსი არ გამოვიდეს. ეს დესერტი დაამშვენებს როგორც ყოველდღიურ, ისე სადღესასწაულო სუფრებს. ყველა დააფასებს პროდუქტის ლამაზ გარეგნობას და გასაოცარ არომატს, მის რბილ ტექსტურას და შეუდარებელ გემოს!

Related Articles