ყოველთვის მაქვს საყინულეში. მივირთმევ მაკარონთან, ფაფასთან…

by ekaterine

ღორის ხორცის ხალადეცი გლეხურად

გემრიელ ხალადეცზე უარს ვერავინ იტყვის. მითუმეტეს თუ სახლში ამ რეცეპტით მომზადებული გაქვთ. რადგან ის ტრადიციული კერძისგან ძალიან განსხვავდება.

რეცეპტი მრავალი წლისაა. და ამ პერიოდის განმავლობაში მან შეძლო დაემტკიცებინა, რომ საუკეთესო იყო. და სხვანაირად არ შეიძლება, რადგან ის შეიცავს დიდი რაოდენობით ღორის ხორცს და ასევე აქვს გემრიელი არომატი.

როგორ მოვამზადოთ ხალადეცი გლეხურად

ჟელე გამოდის რბილი და გამჭვირვალე. მოხარშეთ ხალადეცის ხორცი დაბალ ცეცხლზე, მოაცალეთ ქაფი, შემდეგ კერძი  გამჭვირვალე გახდება.

ინგრედიენტები

ღორის ტყავიი 1 კგ

ღორის ფეხი 3 ც

წყალი 2,5 ლ

ნიორი 2 კბილი

დაფნის ფოთოლი 2 ც

მარილი 1 ს.კ.

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

მომზადება

მოათავსეთ ტყავები და ფეხები დიდ კონტეინერში. შეავსეთ ისინი მდუღარე წყლით. დატოვე 30 წუთი. შემდეგ ხორცს დანით ვწმენდთ.

ტაფაში მოათავსეთ ღორის ხორცი. შეავსეთ იგი წყლით. ადუღების შემდეგ დაელოდეთ 7 წუთს. შემდეგ გადაწურეთ სითხე,  შეავსებთ ხორცს ახალი წყლით ისე, რომ მთლიანად დაიფაროს.

ტაფის შიგთავსი მიიყვანეთ ადუღებამდე. ამოიღეთ ქაფი კოვზის გამოყენებით. შეამცირეთ სითბო მინიმუმამდე.

მოხარშეთ ხორცი 3-4 საათის განმავლობაში ოდნავ დახურულ თავსახურის ქვეშ. შემდეგ დაამატეთ მარილი და დაფნის ფოთოლი. მოხარშეთ ღორის ხორცი კიდევ 1 საათის განმავლობაში. გამორთეთ ცეცხლი.


ხორცი ოდნავ გაცივდეს. შემდეგ ამოიღეთ ყველა ძვალი. ხორცი დაყავით პატარა ნაჭრებად. მოათავსეთ თასში. ბულიონის უმეტესი ნაწილი დაასხით ღორის ხორცს.
გაასუფთავეთ ნიორი. მე მას პრესაში ვატარებრთ. ტაფაში დარჩენილ ბულიონს დაუმატეთ ნიორი. მოვხარშოთ. შემდეგ ხორცს დაასხით ბულიონი ნიორთან ერთად.


საჭიროების შემთხვევაში, დაამატეთ მეტი მარილი და დაფქული შავი პილპილი. აურიეთ ყველაფერი. ხორცი ჩაასხით თასებში. შედგით მაცივარში სრულ გაყინვამდე.

შემდეგ  უნდა მოაცალოთ მის ზედაპირზე გაყინული ცხიმი  კოვზის გამოყენებით. კვადრატებად ვჭრით და მივირთმევთ. დარწმუნდით, რომ ცხარე საწებელი და მდოგვი არის მაგიდაზე – საუკეთესო ვარიანტია ხალადეცის დასამატებლად.

Related Articles