სხვანაირად კატლეტებს აღარ ვამზადებ!

by ekaterine

ღვიძლის კოტლეტი იდეალურად ჯდება საოჯახო სადილის მენიუში. ეს კერძი არის მარტივი, ნოყიერი, ეკონომიური, მაგრამ ამავე დროს წარმოუდგენლად მადისაღმძვრელი – ეს ის თვისებებია, რასაც ნამდვილი დიასახლისები აფასებენ. უფრო მეტიც, ღვიძლ-კარტოფილის კატლეტებს ქვემოთ მოცემული რეცეპტის მიხედვით სიამოვნებით მიირთმევენ ბავშვები და ისინიც კი, ვისაც ღვიძლი განსაკუთრებით არ უყვარს.

საიდუმლო მარტივია: კარტოფილი არბილებს ღვიძლის გემოს, შლის სიმწარეს და მზა კერძს წარმოუდგენელ სინაზესა და სიფუმფულეს ანიჭებს. ძროხის ღვიძლის კოტლეტი ძალიან წვნიანია, ქათმის ღვიძლის კოტლეტი კი უფრო არომატული.  გვთავაზობთ ექსპერიმენტებს საჭმლის მომზადებისთვის რამდენიმე ტიპის ღვიძლის გამოყენებით. თუ არ გინდა შეწუხება, იყიდე რომელიმე. მაინც ძალიან გემრიელი იქნება.

რა მივირთვათ ღვიძლთან და კარტოფილის კოტლეტებთან

ეს კერძი კარგად უხდება უმ ბოსტნეულს, ან სალათის სახით ან უბრალოდ ნაჭრებად დაჭრილი. ზამთარში მიირთვით მწნილთან ერთად. თავად კოტლეტი უკვე შეიცავს კარტოფილს, ამიტომ შეარჩიეთ უფრო დაბალანსებული გვერდითი კერძი. მაგალითად, წიწიბურას ფაფა შესანიშნავ და ჯანსაღ კვებას ქმნის.

ინგრედიენტები

ძროხის ღვიძლი 300 გ

კარტოფილი 700 გ

ხახვი 2 ც

პურის საფანელი 4 ს.კ.

ხორბლის ფქვილი 6 ს.კ.

კვერცხი 1 ც.

მზესუმზირის ზეთი 4 ს.კ.

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

მომზადება

ჯერ მოხარშეთ კარტოფილი (კანით ან მის გარეშე). გავაციოთ და გავხეხოთ წვრილ სახეხზე. თუ სახლში მზა პიურე გაქვთ, მაშინ გამოიყენეთ.

ხახვთან ერთად გაატარეთ ღვიძლი ხორცსაკეპ მანქანაში (ან დააბლენდერეთ).

ღვიძლის თასში ჩაამატეთ მომზადებული კარტოფილი. დაამატეთ დაჭრილი ნიორი და  პურის საფანელი.

შემდეგ გატეხეთ კვერცხი ნარევში. მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით და კარგად აურიეთ.

თუ  თხევადი გამოვიდა, დაუმატეთ ცოტა ფქვილი.


ტაფაზე გავაცხელოთ მცენარეული ზეთი. ამ დროის განმავლობაში დაფქულ ხორცს მრგვალ კატლეტებად ჩამოაყალიბებთ და თითოეული ფქვილში ამოავლეთ.

კოტლეტი მოვათავსოთ ტაფაზე და შევწვათ 2 წუთის განმავლობაში მაღალ ცეცხლზე.

შემდეგ შეამცირეთ სითბო საშუალოზე და შეწვით კიდევ 7–9 წუთი.


ლამაზი პრეზენტაციისთვის, მზა კერძს მოაყარეთ მწვანილი. ღვიძლის კოტლეტისთვის საუკეთესო სოუსია არაჟანი, სქელი იოგურტი ან არაჟანი და ნიორი. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles