გაგიკვირდებათ, რამდენად ადვილია ამ დესერტის მომზადება არომატული შიგთავსით!

by ekaterine

ბავშვობიდან ბევრს ახსოვს ხრაშუნა მილები ტკბილი თხილით, რომელიც ცნობილია როგორც “სიგარეტი”. გამონაკლისის გარეშე ყველას მოეწონა ეს ხრაშუნა დესერტი. დედებს და ბებიებს უყვარდათ ის მარტივი რეცეპტით და მომზადებისთვის იაფი ინგრედიენტებით, ბავშვებს კი უზადო გემოთი და არომატული შიგთავსით. ჩვენ გირჩევთ ამ შაბათ-კვირას ცოტაოდენი ნოსტალგიისთვის გამოაცხოთ ნიგვზის რულონები.

რეცეპტში მითითებული ინგრედიენტების რაოდენობით მიიღებთ 32 უგემრიელეს ნამცხვარს იდეალური შიგთავსით. ეს არის 600 გრამზე ცოტა მეტი ხრაშუნა ჩაის დესერტი, რომლებიც ერთმანეთის მიყოლებით გაქრება.

როგორ გააკეთოთ სწრაფი ნიგვზის რულონები

სურვილისამებრ, ნიგოზი შეგიძლიათ შეურიოთ არა შაქარს, არამედ ჯემს. ეს მოგცემთ ძალიან მადისაღმძვრელ შიგთავსს. ეს ნამცხვრები ასევე შეგიძლიათ შეავსოთ ხაჭოთი, მოხარშული შესქელებული რძით, ჩაშუშული ვაშლები შაქრით და დარიჩინით, ან შოკოლადის ნაჭრებით. ვისაც ნიგოზი არ უყვარს, ეს შესანიშნავი გამოსავალია.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 280 გრ

არაჟანი 200 გრ

კარაქი 80 გრ

გამაფხვიერებელი 0,5 ჩ/კ

მარილი 1 მწიკვი

ვანილი 1 მწიკვი

ნიგოზი 80 გრ

შაქარი 40 გრ

ვანილის შაქარი 1 ჩ/კ

მომზადება

თასში შეურიეთ გაცრილი ხორბლის ფქვილი გამაფხვიერებელთან, ვანილთან და მარილთან. დაამატეთ გაცივებული კარაქი. ყველაფერი ხელებით ასვრიმეთ, სანამ არ მიიღებთ წვრილ ნამსხვრევებს.

დაუმატეთ არაჟანი. მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი, რომელიც ხელებზე არ ეწებება. გადააფარეთ მას საკვები ცელოფანი. შედგით მაცივარში 15–20 წუთის განმავლობაში.

მოამზადეთ შიგთავსი. ნიგოზი დააქუცმაცეთ ბლენდერით ან ბასრი დანით. შეურიეთ ჩვეულებრივი და ვანილის შაქარი.

ცომს ვყოფთ 4 თანაბარ ნაწილად, რომელთაგან თითოეულს გავაბრტყელებთ 2 მმ სისქის დიდ თხელ წრედ. დავჭრათ 8 სამკუთხედად.

თითოეული ცომის კიდეზე მოათავსეთ 1 ჩ/კ. ნიგვზის ნარევი. კიდეებს ვახვევთ ისე, რომ შიგთავსი არ დაიფანტოს. ყველაფერს ჩვეულებრივი რულეტის მსგავსად ვახვევთ. ამას ვაკეთებთ ყველა ინგრედიენტით.
მოათავსეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე. შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთის განმავლობაში.

მზა ნამცხვრები არ არის განსაკუთრებით წითელი. ამიტომ  გულუხვად უნდა მოაყაროთ შაქრის ფხვნილი საცერით. ნუ დაზოგავთ ამ პროდუქტს, რათა დესერტს უფრო მადისაღმძვრელი გარეგნობა მისცეს. ბავშვობაში მოგწონდათ ეს ნიგვზის რულონები?

 

Related Articles