შთამბეჭდავი გემოს ტორტი “პარიზის შუქები”

by ekaterine

ცხობა, როგორც მთელმა ჩემმა ოჯახმა იცის, შორს არის ჩემგან. ამიტომ ამ საქმეში, როგორც წესი, დედა ან დედამთილი მეხმარება ცოტა ხნის წინ კი ჩემი და დამეხმარა ტორტის მომზადებაში  “პარიზის შუქები”. პროცესი,  მარტივი მოგეჩვენებათ, შედეგი ყველას გააოცებს.

რა თქმა უნდა, ეს არ არის პირველი შემთხვევა, როცა კრემზე ვმუშაობ. უკვე ავიღე თვალით გავზომე ინგრედიენტები და მივიტანე ნარევი სასურველ კონსისტენციამდე. ოჰ, უნდა სცადოთ ჩემი ბლინები კრემით, რომელსაც ვაცხობ საუზმეზე, როცა არ მეზარება… ეს არის რაღაც სასწაული! არანაკლებ შთამბეჭდავი გემოთი და  პომპეზური აღმოჩნდა ტორტი, რომელიც ახლა ჩემით მინდა გავაკეთო დაბადების დღეზე.

როგორ მოვამზადოთ ტორტი „პარიზის შუქები“

როგორც ყველა სადღესასწაულო დესერტი, ესეც მრავალინგრედიენტიანია და გარკვეულწილად ადვილი  დამწყებთათვისაც. დავიწყოთ იმით, რომ მოგიწევთ ორი სახის ნამცხვრის მომზადება: 2 შოკოლადიანი და 1 ცილის. გარდა ამისა, თქვენ დაგჭირდებათ კრემის მომზადება. წინასწარ მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი: გამოიღეთ კარაქი და კვერცხი მაცივრიდან, აწონეთ მშრალი ინგრედიენტები. ეს მნიშვნელოვნად გაამარტივებს მომზადების პროცესს.

ინგრედიენტები

კვერცხი 11 ც

შაქარი 20 ს.კ.

ხორბლის ფქვილი 5 ს.კ.

კარაქი 250 გ

მარილი 2 მწიკვი

გამაფხვიერებელი 1 ს/კ

კაკაოს ფხვნილი 2 ს.კ.

ნიგოზი 200 გრ

შაქრის ფხვნილი 200 გრ

სიმინდის სახამებელი 5 ს.კ.

ვანილის ექსტრაქტი 2 ს/კ

ბანანი 2 ც.

რძე 500 მლ

ლიმონის წვენი 1 ს.კ.

წყალი 100 მლ

რომი 2 ს.კ.

მომზადება

პირველი ნაბიჯი არის ორი შოკოლადის ნამცხვრის მომზადება. ამისთვის აიღეთ 4 კვერცხი და გააცალკევეთ გულები ცილებისგან. მიქსერით ათქვიფეთ ცილა მწიკვი მარილით ქაფის მიღებამდე.

შემდეგ ამ ქაფში თანდათან აურიეთ 4 ს/კ. შაქარი. გააგრძელეთ ინგრედიენტების თქვეფა სქელი ქაფის წარმოქმნამდე. შემდეგ დაუმატეთ მას ერთი გული. ყველაფერი ათქვიფეთ ერთგვაროვან სქელ მასად. 4 ს.კ.  ხორბლის ფქვილს შეურიეთ გამაფხვიერებელი და კაკაოს ფხვნილი. მშრალი ინგრედიენტები გაცერათ და ნაწილ-ნაწილ დაუმატეთ ქაფს. მოზილეთ გლუვი შოკოლადის ცომი.

ფორმას პერგამენტი დააფარეთ. ჩაასხით მასში შოკოლადის ცომის ნახევარი. შედგით 170 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში. ანალოგიურად მოამზადეთ მეორე შოკოლადის ნამცხვარი.

ახლა აიღეთ 7 კვერცხი და გამოაცალეთ ცილა გულებისგან. თეთრი ცომის მოსამზადებლად 7 კვერცხის ცილა ათქვიფეთ მარილით. ახლა თანდათან დაამატეთ 12 ს.კ. შაქარი, ცილა ავთქვიფოთ სტაბილურ მასად.
გაცერათ 1 ს.კ. ფქვილი და შეურიეთ წინასწარ მოხალულ და დაჭრილ თხილს. ნაწილ-ნაწილ დაამატეთ ეს ნარევი ცილის ნარევს, ნაზად აურიეთ ყველაფერი.

იმავე ფორმას დააფინეთ პერგამენტი და ჩაასხით მასში თეთრი ცომი. გამოაცხვეთ 20-25 წუთის განმავლობაში 170 გრადუსზე. სანამ ცილოვანი ცომი ემზადება, მოამზადეთ სიროფი შოკოლადის ნამცხვრის დასანამად.


ჩაასხით წყალი სქელძირიან კონტეინერში. დაუმატეთ 4 ს.კ. შაქარი. მოხარშეთ სიროფი დაბალ ცეცხლზე 15 წუთის განმავლობაში. ადუღების ბოლოს დაუმატეთ რომი ან სხვა არომატული სპირტი, კრემის მოსამზადებლად შაქრის პუდრა 7 გულთან და სიმინდის სახამებელთან ერთად ათქვიფეთ ერთგვაროვნებამდე. დაამატეთ რძე. მოხარშეთ ნარევი დაბალ ცეცხლზე, სანამ არ გასქელდება. შემდეგ გააცივეთ საკვები ცელოფნის ქვეშ.

შეურიეთ რბილი კარაქი ვანილის ექსტრაქტთან და ათქვიფეთ გათეთრებამდე. მიქსერით აურიეთ ეს ნარევი კრემში, ყველაფერი ფუმფულა მასად გადააქციეთ.

კრემი ათქვიფეთ და ნაწილ-ნაწილ დაუმატეთ კარაქი და სპირტი, ათქვიფეთ სანამ არ გაფუვდება. ბანანი დავჭრათ ნაჭრებად და ფრთხილად ავურიოთ კრემში, ლიმონის წვენით დანამვის შემდეგ.


ააწყვეთ ნამცხვარი ფორმაში. ჯერ მოათავსეთ შოკოლადის ნამცხვარი. დანამეთ სიროფით და წაუსვით კრემის ნაწილი. დააფარეთ ნამცხვრის მსუბუქი ფენა და წაუსვით კრემი. შემდეგი არის მეორე შოკოლადის ნამცხვარი.

დესერტი მზად არის! რჩება მხოლოდ ფორმიდან ამოღება, ნამცხვარს ყველა მხრიდან კრემი წავუსვათ და გემოვნებით გავაფორმოთ. მაგალითად, გახეხილი ან გამდნარი შოკოლადი ორთქლის აბაზანაზე. როგორ მოგწონთ პარიზის ეს განათებები? შენს დაბადების დღეზე მსგავს რამეს მოამზადებ? გაგვიზიარეთ თქვენი შთაბეჭდილებები რეცეპტის შესახებ კომენტარებში!

Related Articles